Antrenorul Pep Guardiola nu mai apare ca un cerşetor de origine română, după ce Marca Toons a modificat filmul de desene animate, difuzat recent.

Ultima creaţie polemică a Departamentului de animaţie din cadrul grupului MARCA a provocat însă reacţii în ţară. Vicepreşedintele Partidului Conservator, Bogdan Diaconu l-a criticat dur pe actualul ministrul de Externe al României, Teodor Baconschi, considerând că un ministru de Externe ar trebui să protesteze împotriva jignirilor aduse cetăţenilor români. „Românii sunt jigniţi din nou în Europa, de data aceasta în Spania, de cotidianul ‘Marca’, iar ministrul de Externe, Teodor Baconschi, doarme în post„, preciza Bogdan Diaconu într-un comunicat de presă.

Marca Toons a produs, recent, un video cu un dialog imaginar între Jose Mourinho, antrenorul Realului şi Pep Guardiola, antrenorul Barcelonei, în care cel de-al doilea apare ca un cerşetor la un semafor din Madrid, unde cere bani pentru a contracta noi jucători. În prima versiune care circulă încă pe internet, personajul desenului animat, Pep Guardiola spune că este român. În cele din urmă, pe pagina Marca Toonz, fragmentul polemic a fost tăiat.

În urma apariţiei, pe pagina web a ziarului Marca, a filmului de animaţie în al cărui conţinut se stabilea o asociere ofensatoare român-cerşetor, Ambasada României la Madrid a solicitat publicaţiei retragerea sau corectarea de urgenţă a materialului video menţionat. În urma acestui demers, Marca a corectat, filmul de animaţie eliminând orice referire la români. De asemenea, publicaţia a transmis scuze Ambasadei României la Madrid, se precizează pe situl web al ambasadei.