Primăria din localitatea spaniolă Logrono a premiat-o luni pe românca Angelica Părpăluţă, femeia care în 13 octombrie a înapoiat o valiză plină cu bani pe care o găsise pe strada Canalejas din localitate, informează Europa Press.

Această faptă a Angelicăi constituie un motiv de „mândrie” pentru toţi locuitorii din Logrono şi, în plus, „pentru toţi oamenii care, deşi se află în dificultate, se gândesc la ceilalţi„, a spus consilierul local Inmaculada Saenz.
Ea a amintit că Angelica şi-a pierdut acum cinci ani geanta, „dar ea a avut mai puţin noroc şi nimeni nu i-a dat-o înapoi, ceea ce i-a adus serioase probleme cu documentele şi alte aspecte, astfel că nu a ezitat să acţioneze când a găsit valiza în după-amiaza zilei de 13 octombrie„.

Deosebit de emoţionată, Angelica a ascultat colindul românesc „Deschide uşa, creştine„, pe care i l-au dedicat trei compatrioţi, care mai întâi s-au declarat „mândri” de gestul ei şi de premiu. Ei şi-au exprimat de asemenea recunoştinţa faţă de Logrono şi faţă de locuitorii săi, spunând că acolo se simt „ca acasă„. Cu gestul ei, Angelica a făcut ‘mai mult decât 2.000 de campanii’ pentru convieţuire, a mai spus primarul, Tomás Santos, înainte de a-i da premiul „Estrella de Noviembre” (Steaua lunii noiembrie).