Un român de 30 de ani, în state de ebrietate, a ținut în tensiune centrul Madridului, în timp ce amenința că se aruncă de pe o schelă.

Pompierii madrileni au fost chemați de urgență, miercuri, în Puerta del Sol ca să încerce să evite tragedia. Câțiva au reușit să ajungă la mică distanță de acesta, pe acoperișul unei clădiri cu 5 etaje.

Românul era cățărat pe o schelă de pe fațada cunoscutei clădiri Tio Pepe din punctul zero al Madridului și ezita să facă pasul final.

Pompierii și polițiștii locali au încercat să-l țină de vorbă, iar surse citate de presa spaniolă spun că românul era în stare de ebrietate și mărturisea că trece printr-o perioadă dificilă.

Între timp pompierii pregătiseră o plasă pentru posibila cădere a românului sinucigaș, iar turiștii și trecătorii din Puerta del Sol se opreau să vadă ce se întâmplă.

Un elicopter al poliției urmărea din aer incidentul, iar autoritățile țineau legătura prin stații cu pompierii ca să găsească soluția pentru evitarea unei tragedii.

La un moment dat, românul s-a pus în genunchi și un pompier a reușit să se apropie din spate, dar nu a reușit să-l imobilizeze imediat. Tânărul a alunecat cu jumătate corp în afara schelei, și mai mulți polițiști și pompieri au sărit pe structura metalică încercând să-l tragă înapoi și punându-se astfel cu toții în pericol.

Din fericire, schela a rezistat sub greutatea agenților care au reușit în cele din urmă să-l ridice pe român și să-l scoată de pe schelă.

După ce a primit asistență medicală, românul a fost trimis la serviciul medical de urgență Samur pentru analizarea stării sale psihice.

Video filmat în timpul operațiunii

[youtube id=”DON4Y4wtpbY” align=”center” mode=”lazyload” maxwidth=”650″ grow=”yes”]

Filmare din elicopter

[youtube id=”0oLOkk8CDt0″ align=”center” mode=”lazyload” maxwidth=”650″ grow=”yes”]