Localnicii dintr-un cartier din orașul spaniol Murcia au auzit strigăte de ajutor care veneau din interiorul unui container de gunoi subteran.

Vecinii din cartierul Vistabella au sunat marți la Poliția Locală, după ce au descoperit că un român ajunsese în interiorul containerului și nu mai putea să iasă.

Bărbatul încercase să scoată o pungă cu haine și s-a băgat prin gura unui container care era ingropat în asfalt.

Acțiunea era extrem de periculoasă și românul a avut ghinionul să rămână blocat în gura containerului în timp ce încerca să scape.

După mai multe încercări nereușite, polițiștii i-au chemați pe angajații de la firma de salubritate, care nu au avut nici ei ce să facă și l-au evacuat pe prizonier la fel cum fac atunci când se golește gunoiul.

Românul salvat din gura containerului este un om al străzii, în vârstă de 48 de ani, care era cunoscut în cartierul cu pricina din orașul Murcia. Localnicii spun că nu a creat niciodată probleme.

În urma acestui accident, românul nu a solicitat asistență medicală.

Fotografii publicate de Poliția Locală din Murcia.

roman-salvat-din-container-murcia1

Containerele subterane sunt relativ noi în orașele din Spania și presupun îngroparea lor în asfalt pentru o igienizare mai bună.

Pungile cu resturi se pot introduce printr-o trapă, care are un orificiu foarte mic și care închide automat containerul ca să oprească răspândirea mirosurilor neplăcute.

roman-salvat-din-container-murcia2