Tribunalul European de Justitie a dat castig de cauza unui cetatean care a fost dat afara din casa cu toate ca denuntase clauze abuzive din partea bancii.

Sentinta tribunalului european declara drept abuziva legea creditelor din Spania si guvernul trebuie sa modifice legea creditelor pentru ca asa cum se aplica acum in cazul evacuarilor, incalca drepturile consumatorului.

„Este o lege care dateaza de multi ani. Vom citi sentinta si odata cu discutiile actuale din parlament deschise pe aceasta tema, vom ajusta legea la ceea ce se cere”, a spus premierul Mariano Rajoy.

In baza actualei legi, zilnic sunt aruncate in strada sute de familii care nu mai pot plati ratele si care nu pot face nimic impotriva evacuarilor.

„Este o procedura care incalca drepturi fundamentale si ii lasa fara aparare pe cei afectati. Avem nevoie de o lege corecta care sa stopeze incalcarea drepturilor”, a spus presedintele Asociatiei Persoanelor Afectate de Credite, Ada Colau. 

Sentinta Tribunalului European de Justitie a facut dreptate in cazul unui cetatean marocan, care a fost dat afara din casa cu toate ca a denuntat la momentul respectiv anumite clauze abuzive.

Pentru el sentinta ajunge prea tarziu, insa decizia instantei europene este miracolul pe care-l asteptau mii de familii din Spania aflate in pragul evacuarii si care acum pot sa ceara socoteli bancilor acolo unde s-au comis abuzuri. De la inceputul crizei, in Spania, au fost evacuate din locuinte peste 400 de mii de familii.