#Spania – Rezervările de locuri pentru zborurile internaționale către Spania pentru luna septembrie sunt aproape de 10,7 milioane, potrivit datelor publicate de Turespaña. Față de aceeași lună din 2022, când s-au oferit 9,7 milioane, creșterea față de an este de 10,1%. În ceea ce privește cel mai bun septembrie pre-pandemic, cel din 2019, datele sunt similare, întrucât în ​​acea lună numărul de locuri rezervate era de 10,9 milioane.

Pentru ministrul în exercițiu al Industriei, Comerțului și Turismului, Héctor Gómez, „datele de rezervare pentru zboruri internaționale arată că ultima lună a sezonului estival va fi, ca și precedentele, excelentă pentru sectorul nostru.”.

„Spania este o destinație de calitate, o destinație diversificată și ajustată sezonier din ce în ce mai mult dorită de călătorii internaționali din întreaga lume. Nu există nicio îndoială că 2023 va fi un an istoric pentru turismul nostru, iar datele din ultimul trimestru al an Continuă cu un trend fantastic”, a spus șeful Turismului.

Pentru această lună septembrie se remarcă performanța bună a Poloniei (cu 33% mai multe locuri rezervate decât în ​​septembrie 2022), a Cehiei (cu 27,3% mai mult în urmă cu un an) și a Portugaliei (23% creștere de la an la an). De asemenea, notabilă este creșterea de 11,6% față de an a locurilor rezervate din Statele Unite, prima piață non-europeană după Mexic (15,8%).

În raport cu procentul de locuri pe țară, în frunte se află Marea Britanie, cu 23,4% din totalul locurilor rezervate pentru această lună, urmată de Germania, 14,6%, și Italia, 9,2%. Între cei trei reprezintă aproape jumătate din locurile rezervate.

* Interpretarea datelor trebuie să țină cont de faptul că programul poate fi modificat de către companiile aeriene.

Arhiva

Sursa: Guvernul Spaniei – Rezervările pentru zboruri internaționale pentru luna septembrie sunt aproape de 10,7 milioane, cu un milion mai mult decât acum un an