Consulatul Romaniei de la Barcelona a reactionat la actiunea Partidului Popular din Ciutat Vell din Barcelona, care a distribuit brosuri xenofobe la adresa strainilor si romanilor.

Potrivit unui comunicat transmis de Ambasada Romaniei, Consulatul General al Romaniei la Barcelona a sesizat autoritatile spaniole locale in legatura cu distribuirea de catre Partidul Popular a unor pamflete xenofobe la adresa romanilor si  a altor comunitati straine distribuite in Ciutat Vell (Barcelona). 

Brosurile au fost introduse in casutele postale si ilustreaza delimitarea zonelor de metrou din Barcelona in care ar actiona hotii de buzunare romani, marocani si sudamericani. 

In sesizarea facuta catre autoritatile spaniole – Guvernul Cataluniei (Departamentul pentru imigratie, primaria Barcelonei si conducerea filialei locale a Partidului Popular, au fost condamnate cu fermitate orice forme de discriminare, solicitandu-se oprirea difuzarii pamfletelor, si separarea temelor electorale de problematica privind comunitatea romana din Spania.