O delegaţie a Departamentului pentru Relația cu Românii de Pretutindeni (DPRRP) a efectuat o vizită de lucru în Spania, în perioada 20-23 iunie 2014.

{loadposition related}Reprezentanții DPRRP au participat sâmbătă, 21 iunie, la aniversarea a 5 ani de la înfiinţarea Asociaţiei Ulpia Traiana cu sediul în Benidorm (Alicante).
Asociaţia românească, prezidată de doamna Dorina Apostol, este una din cele mai mari ONG-uri din Spania, având în acest moment 5 filiale în localităţile Alfas del Pi, Altea, Alcoy şi Finestrat, după cum se precizează pe site-ul instituției.
Evenimentul a fost marcat de întâlnirea românilor cu Agustín Navarro, primarul orașului Benidorm. Preşedintele asociației a evidenţiat activitatea de până acum a organizației, atât în domeniul social, cât şi cultural. Împreună cu primarul s-a discutat despre situaţia românilor din regiune, fiind subliniată buna integrare a acestora şi viitoarele posibilităţi pentru o mai bună cooperare cu instituţiile locale spaniole.
Vizita a inclus de asemenea prezenţa reprezentanţilor DPRRP la concursul de limbă, cultură şi civilizaţie românească, organizat cu prilejul sfârșitului de an şcolar 2013-2014, pentru copiii români care frecventează cursurile organizate de Institutul Limbii Române.
DPRRP a contribuit la premiile acordate, prin donaţii de CD-uri şi cărţi în limba română, care au fost oferite copiilor participanţi.

Foto: Asociația Ulpia Traiana din Benidorm a împlinit 5 ani

{loadposition publi-in-article}{jathumbnail off}