#Spania – Ministrul a subliniat că cetățenii „ne cer consecvență în deciziile noastre; astăzi nu putem crea o pistă de biciclete și apoi decidem să o eliminăm o lună mai târziu. Nu ar trebui să reducem sau să înlăturăm Zonele cu Emisii Scăzute. Nu este acceptabil”.

„Trebuie să plasăm siguranța în centrul mobilității active. Nu ne putem permite noi riscuri pentru cei mai vulnerabili și generarea de respingere a acestor noi forme de mobilitate. Mobilitatea în centrele urbane trebuie să urmărească să nu lase pe nimeni în urmă”, a afirmat, în acest articol. sens, șeful Mitma în cadrul inaugurării celei de-a treia ediții a „Zilelor Mobilității Urbane”, târgul european al mobilității urbane, care se desfășoară la Sevilla până pe 6 octombrie, organizat de Comisie. Uniunea Europeană cu sprijinul Mitma, în cadrul președinției spaniole a Consiliului UE.

Pe parcursul discursului său, ministrul a evidențiat relevanța acestui forum pentru a afla despre tendințele care definesc provocările mobilității în orașe și, prin urmare, include toți actorii implicați: administrații, sectorul de afaceri, lumea academică… Pentru din acest motiv, el a insistat că „concluziile acestor zile ne vor fi foarte utile pentru a îmbunătăți viața în orașe și pentru a obține consensul necesar pentru a evita să facem pași înapoi în lupta pentru orașe mai durabile și mai verzi”.

Modelul de mobilitate spaniol promovat de MitmaÎn calitate de șef al filialei, Raquel Sánchez a prezentat în discursul său experiențele Mitma care pot contribui la dezbaterea privind mobilitatea durabilă, precum „umanizarea orașelor”.

Legat de aceasta, el a subliniat necesitatea imbunatatirii conditiilor de conectivitate locala pentru a facilita accesul la oportunitati si a plasa intotdeauna siguranta in centrul mobilitatii active, cu integrarea transportului in comun in spatiile pietonale si infrastructurile de transport micro mobilitate. Toate acestea, cu un efort instituțional de îmbunătățire a comunicării și instruirii pentru a ajuta la schimbarea atitudinilor și comportamentelor cu privire la noile forme de mobilitate, astfel încât cetățenii să se simtă implicați în aceasta.

„În cazul nostru, transportul public a fost unul dintre atuurile noastre pentru a proteja cetățenii de consecințele invaziei ruse a Ucrainei și, în același timp, a combate inflația și a reduce dependența noastră energetică și consumul de combustibili fosili. Astăzi „pot spune. că am avut dreptate cu măsuri precum serviciile feroviare gratuite suburbane și de mijloc și reduceri la serviciile de autobuz și suburban. Au funcționat și s-au bucurat de o acceptare enormă de către cetățeni”, a indicat el.

De asemenea, el a subliniat îngrijorarea din sector cu privire la lipsa profesioniștilor și, mai ales, pe segmentele de transport rutier. Din acest motiv, el a subliniat că în aceste zile va avea loc o dezbatere despre cum să redirecționăm această situație și cum să atragem tinerii să lucreze într-un sector din ce în ce mai tehnic și inovator pentru „încorporarea noului capital uman care iese din sistemele noastre educaționale. .” sectorului transporturilor”.

Mobilitate sigură, durabilă și conectatăMinistrul interimar a declarat că politica Ministerului s-a concentrat pe promovarea politicilor de mobilitate, cu elaborarea Strategiei de Mobilitate Sigură, Durabilă și Conectată, care este pe deplin în concordanță cu cea publicată de Comisia Europeană.

Pentru realizarea acestei strategii, a adăugat el, au fost fundamentale Planul de redresare și fondurile europene NextGenerationEU, cu ajutorul cărora sunt finanțate multiple inițiative ale entităților locale și regionale care vizează promovarea transportului public, decarbonizarea și o nouă formă de mobilitate activă sau micromobilitate. , din ce în ce mai prezent în orașele noastre.

Mai mult, de la Minister, și datorită Planului de redresare, aproape 6,5 miliarde de euro sunt alocate pentru desfășurarea zonelor cu emisii scăzute, pentru reînnoirea transportului public pentru a-și reduce emisiile, pentru promovarea mobilității active și promovarea unui transfer modal către calea ferată în mediul urban și metropolitan. transport.

În acest sens, el a subliniat și importanța de a avea o foaie de parcurs flexibilă precum Agenda Urbană Spaniolă, printre ale cărei obiective se numără umanizarea orașelor și localitățile noastre, evitarea dispersiei urbane, revitalizarea orașului existent, creșterea proximității și promovarea mijloacelor durabile de a transport.

Exemplul SevillaRaquel Sánchez a pus orașul Sevilla, sediul „Zilelor Mobilității Urbane”, ca exemplu în toate acestea, când în urmă cu puțin peste un an Consiliul Local și-a aprobat Planul de Acțiune pentru Agenda Urbană.

„Alocam aici peste o sută de milioane de euro din Planul de redresare pentru a realiza proiecte precum piste de biciclete, achiziționarea de tramvaie sau autobuze articulate 100% electrice”, a precizat ministrul, în bilanț.

În acest moment, a reamintit importanța colaborării dintre administrații pentru avansarea obiectivelor de mobilitate durabilă, dând ca exemplu promovarea prelungirii liniei 3 a metroului din Sevilla și realizarea studiului legăturii feroviare între Gara de la Santa Justa și aeroportul.

„Pe scurt, investiții mari și numeroase acțiuni care au fost rezultatul colaborării cu corporația municipală anterioară și care, sper și am încredere, vor continua pentru că sunt rezultatul interesului comun, între instituții, de a face din Sevilla o țară mai durabilă. oraș, mai accesibil și mai bun”, a declarat șeful Mitma.

Declarația europeană a bicicleteiÎn cele din urmă, ministrul și-a exprimat satisfacția că se află la Sevilla unde Comisia a prezentat Declarația europeană a ciclismului, care subliniază bicicleta ca mijloc cheie al noii mobilități active, din ce în ce mai prezentă în orașele noastre.

Și în această dimineață, ministrul a însoțit-o pe comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, în cadrul prezentării Strategiei europene pentru biciclete, eveniment în cadrul căruia a subliniat că Europa „are nevoie de o politică coordonată în această problemă, care este o forță motrice.” diferite inițiative uneori foarte locale pentru a le oferi o dimensiune mai globală”.

„Această inițiativă are sprijinul Președinției spaniole și sperăm că va fi aprobată cu următoarea președinție, cea belgiană, a Consiliului Transporturilor”, a spus ministrul.

„Ca factori de decizie politică trebuie să răspundem cererii tot mai mari și să facilităm, în special în mediile urbane, utilizarea bicicletelor. Există multe instrumente: infrastructură pentru circulația bicicletelor precum pistele pentru biciclete; parcare rezervată; închirieri publice; informații despre circuite. ..”, a evidențiat Raquel Sánchez înainte de a pune Strategia de stat pentru biciclete ca exemplu al angajamentului lui Mitma față de acest model de mobilitate la care Spania „s-a alăturat în timp record”.

Ministrul în exercițiu al Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez, la inaugurarea celei de-a treia ediții a „Zilelor Mobilității Urbane”.

Mai multe informatii Site-ul web al președinției spaniole a Consiliului Uniunii Europene Site-ul web al Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență Etichete: Președinția spaniolă a Consiliului UE 2023 UE Sursa: Guvernul Spaniei – Raquel Sánchez subliniază importanța alinierii politicilor active de mobilitate la nivel național, regional și local