Acest lucru a fost declarat după ce a prezidat semnarea contractului de achiziție de material rulant semnat de președintele Renfe, Isaías Táboas, și șefii Alstom, Stadler și CAF.

„Odată cu semnarea de astăzi, Renfe alocă utilizatorilor peste 800 de milioane de euro, pentru a reînnoi spațiul fizic în care își petrec mai mult timp, pentru a le îmbunătăți confortul și starea de bine. Când noile trenuri vor intra în circulație, utilizatorii vor experimenta transformarea profundă pe care o au ne angajăm la Rodalies”, a asigurat ministrul după eveniment.

Mai exact, Renfe a comandat de la Alstom 49 de trenuri de 100 de metri pentru 367 de milioane, pe care le va produce la uzina Santa Perpètua de Mogoda, și alte 20 de trenuri de 200 de metri de la compania Stadler, cu o investiție estimată la 307 de milioane de euro. La rândul său, compania spaniolă Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) va fabrica 28 de trenuri dedicate serviciilor regionale Media Distance, pentru o sumă de 183 de milioane de euro.

Fotografie de familie a actului de semnare a contractului, semnat de președintele Renfe, Isaías Táboas, și de șefii Alstom, Stadler și CAF.

În total, Renfe are în vedere achiziția a 101 trenuri noi, dintre care 97 sunt cele semnate astăzi, iar restul de patru vor fi oficializate în primele luni ale anului 2023. Achiziția acestor trenuri, împreună cu măsurile care se adoptă în cadrul in cadrul Planului ‘Transformem Rodalies’, vor asigura serviciului Rodalies imbunatatiri semnificative de fiabilitate, punctualitate si o crestere a ofertei de locuri. Nu degeaba, dintre aceste 101 trenuri noi, 56 vor înlocui materialul mai vechi, iar celelalte 45 vor face posibilă mărirea parcului din Catalonia pentru a face față noii prognoze a cererii.

„Vorbim de 97 astăzi, și un total de 101 de trenuri adaptate nevoilor Rodaliesului. La cele actuale și viitoare. Trenuri care vor servi la înlocuirea celor mai vechi și pentru a acoperi creșterea cererii la care ne așteptăm”, a transferat ministrul. .

Și este că, încorporarea acestor noi trenuri va face posibilă atingerea unuia dintre obiectivele stabilite în Plan, care prevede atingerea a 600.000 de pasageri zilnici în serviciile Rodalies de Catalunya, cu 50% mai mult decât în ​​prezent.

noile trenuri
Noua flotă de mare capacitate pentru serviciul Rodalies de Barcelona va avea între 900 și 1.800 de locuri în funcție de tren. Aceasta presupune o creștere puternică a ofertei întrucât cele mai mici unități, cele de 100 de metri și 900 de locuri, vor avea cu 20% mai multă capacitate decât actualele Civias.

„Ideologia noastră sunt oamenii, punem utilizatorii în centrul deciziilor noastre și facem acest lucru prin crearea de trenuri cu capacitate mai mare și cu un design axat pe nevoile lor”, a subliniat ministrul după ce a subliniat că materialul rulant a fost proiectat cu nevoile utilizatorilor.

Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez, salută un lucrător al Renfe Rodalies.

Printre caracteristicile noilor convoai pentru Rodalies de Barcelona, ​​se remarcă îmbunătățirea accesibilității pentru a facilita călătoria persoanelor cu mobilitate redusă și sunt concepute pentru a minimiza timpul necesar pasagerilor pentru a coborî și urca, având un minim de zece uşi şi holuri largi. Vor avea și zone pentru biciclete și cărucioare. În plus, utilizatorii se vor bucura de trenuri inteligente, cu posibilitatea de Wi-Fi și prize de alimentare și USB, configurabile pentru a evolua în concepte de viitor, spre o mobilitate mai integrată și conectată.

La rândul lor, cele 28 de trenuri pentru servicii regionale vor avea elemente de confort pentru a acoperi călătorii mai mari de o oră. În Catalonia, aceste trenuri sunt folosite de aproape 10 milioane de pasageri pe an.

Angajamentul față de RodaliesȘeful Mitma a reafirmat angajamentul Guvernului și al Ministerului cu Rodalies, astfel în cadrul discursului său a asigurat că „în fața unei situații excepționale cu un plan de acțiuni de bază expirat și ineficient pentru a răspunde nevoilor actuale ale serviciului. , Guvernul ia măsuri „, din acest motiv a transferat că în octombrie anul trecut, „Consiliul de Miniștri a autorizat Renfe să-și mărească capacitatea de împrumut pentru a putea oficializa comanda pentru fabricarea acestor 97 de trenuri”.

În acest context, ministrul a susținut că Rodalies este o prioritate pentru Guvern, motiv pentru care a răspuns unei situații excepționale prin găsirea de soluții alternative într-o perioadă scurtă de timp.

Șeful Departamentului a amintit că aceste zile sunt importante pentru rețeaua Rodalies, cu inaugurarea Sant Andreu, progresul în La Sagrera, licitația Montcada sau atribuirea îmbunătățirii Arc de Triomf. Din acest motiv, el celebrează actualul climat de înțelegere generală cu Generalitati și face apel la menținerea acestuia în timp pentru că, „când lucrăm împreună, catalanii și catalanii avansează mai repede”, a afirmat el.

Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez, în discursul său la eveniment.

Mai multe informatii RENFE: Planul de Transformare Rodalies Raquel Sánchez apără efortul investițional și îndeplinirea angajamentelor Guvernului în Catalonia Sursa: Guvernul Spaniei – Raquel Sánchez sărbătorește achiziția istorică a 97 de trenuri pentru Rodalies de Catalunya pentru 858 de milioane de euro