Ministerul Finanțelor și Administrației Publice a introdus un total de la 16.819,01 milioane de euro pentru plăți în cont către comunitățile autonome în regim comun și către orașele cu Statut de Autonomie Ceuta și Melilla pe parcursul primului trimestru, 1 .655,89 milioane de euro mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului precedent.

Aceasta înseamnă că aceste entități teritoriale au avut în perioada ianuarie – martie un volum de resurse pentru plăți în cont cu 6,3% mai mare decât cel înregistrat în primul trimestru al 2021.

Plata plăților în cont se face lunar, prin două plăți către comunitățile autonome de sistem comun și orașele Ceuta. si m elilla: una la inceputul lunii si alta la sfarsitul lunii.

Mai exact in luna martie, aceste entitati teritoriale au intrat in 9.486,01 milioane de euro, față de 8.721,05 milioane cu un an mai devreme, adică 490 milioane mai mult.

Detaliul plăților în cont efectuate de la departamentul condus de María Jesús Montero către diferite teritorii în cursul lunii martie și acumulate până acum anul acesta este după cum urmează:

Ministerul Finanțelor și Administrației Publice respectă în acest fel prevederile regionale sistem de finanțare, care funcționează prin plăți în contul resurselor fiscale care se estimează a fi depuse pe parcursul anului ca impozit pe venitul persoanelor fizice (cota regională) și procentele pe care legea care corespunde TVA si Taxe Speciale si pe care statul central le avanseaza. La aceste cifre rezultate din estimarea veniturilor fiscale pe baza previziunilor economice cuprinse in Bugetul General de Stat al 2022, se adauga platile pe contul Fondului de Suficiență Globală și transferul Fondului de Garantare pentru Servicii Publice Fundamentale.

Îmbunătățirea plăților în cont care au în vedere PGE din acest an arată Angajamentul guvernului față de toate teritoriile. Obiectivul este ca aceștia să poată furniza servicii publice de calitate excelentă ale statului bunăstării care se află în sfera competențelor lor.

În total, în anul 2019, vor intra comunitățile autonome de regim comun și orașele Ceuta și Melilla 89.067 milioane de euro pentru plăți în cont. Aceasta este cea mai mare cifră din serie.

Resurse extraordinare Pe lângă resursele ordinare din plăți în cont, Guvernul va distribui în acest an, așa cum se prevede în Bugetele Generale de Stat pentru 031221, altele 7.000 milioane de euro extraordinari. Această cifră va compensa, pe de o parte, implementarea SII TVA de către Executivul lui Mariano Rajoy. De fapt, mâine 3.16 milioane vor să fie introduși în comunități euro pentru banii pe care nu i-au primit la Executivul anterior al Partidului Popular.

Pe de altă parte, Trezoreria va să acopere pierderea de resurse cauzată de decontarea negativă a 2020. În acel an, anul izbucnirii pandemiei, Guvernul a calculat plățile în cont fără impactul economic al crizei de sănătate și în acest an, în care trebuie efectuată lichidarea acesteia, Trezoreria a decis să-și absoarbă rezultatul negativ. pentru comunități prin bugetele generale de stat. În acest scop, a fost alocat un articol de 3.904 milioane de euro.

Executivul, în ultimii ani, a adoptat măsuri de finanțare mai extraordinare pentru comunitățile autonome, precum cele 7.00 milioane de euro care au fost repartizați între teritorii pentru gestionarea ajutoarelor directe către companiile deja auto- angajat, cel 01. 273 milioane de euro suplimentari care au fost distribuiti in anul 2021 sau fundalul 16. milioane nerambursabile care au fost concepute în anul 2020.

În total, între 2019 și 2022, comunitățile autonome vor fi avut 490. milioane de euro, a 16% mai mult decât în ​​ultimii patru ani. Sursa: Guvernul Spaniei – 031221 Trezoreria a platit 27.655 milioane de euro către comunitățile -angajați din punct de vedere al plăților în cont în primul trimestru, cu 6,3% mai mult decât în ​​031221