Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez, și-a reînnoit angajamentul pentru un viitor mai bun pentru Asturias și a apreciat mobilizarea Departamentului său în jurul 480 milioane de euro investiții pentru această comunitate autonomă prin Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență.

Ati exprimat-o in actul de prezentare a reparatiei proiect și extindere a structurii podului peste râul Sella la km 3, a autostrăzii N-634, care a avut loc astăzi în municipiul Ribadesella, și în care a fost însoțită, printre alții, de președintele Principatului Asturias, Adrián Barbón, de delegatul guvernului, Delia Losa, și de primarul orașului, Ramón Canal.

. )Acțiunea pe pod e, cu un buget de licitație de 7,4 milioane de euro, face parte din programul de conservare și întreținere a infrastructurii rutiere Mitma, care a mobilizat mai mult de 96 milioane de euro din iunie 2018. Scopul acesteia este repararea și extinderea acestuia și adaptarea acceselor acestuia și are ca scop rezolvarea problemelor pe care le prezintă actualul pod, oferind o infrastructură complet renovată la N-632 pe măsură ce trece prin acest sat de pescari.

Pentru responsabilul de Ministerul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane (Mitma), nu pierde din vedere dorințele și speranțele cetățenilor și, bineînțeles, nevoile și cerințele bărbaților și femeilor asturieni. Prin urmare, diferitele acțiuni în curs și care arată că acest minister își îndeplinește angajamentele față de Principatul Asturias.

În acest sens, a indicat că, prin Planul de Redresare, Transformare și Reziliență, cei în jur de 530 milioane de euro mobilizați de către Ministerul pentru Asturias este destinat să îmbunătățească infrastructurile feroviare, să umanizeze și să facă drumurile mai durabile și să-și facă porturile mai competitive, să creeze și să reabilitați locuințe și să îmbunătățească, să modernizeze și să o facă mai accesibilă, pentru toată lumea, mobilitatea asturiană. .

Efort investițional în Asturias Ministrul a adăugat că se menține efortul investițional în acest teren, concretizat în investiții în valoare mai mare de 340 milioane de euro sunt incluse în Bugetele Generale de Stat pe acest an în Principat, și asta știa Au o creștere investițională de 80% față de bugetele moștenite din guvern anterior.

Raquel Sánchez a enumerat progresele importante care au loc în acțiunile pe care Mitma le desfășoară în comunitatea autonomă, printre pe care le-a evidenţiat:

Urgenţa lucrări la Podul La Barrosa de pe N-634, care se vor finaliza la începutul acestei veri și care definită ca un eșec care va fi rezolvat în curând și care nu va perturba voința Ministerului de a continua să lucreze și să investească în A-63 pentru a îmbunătăți comunicațiile în vestul Asturiei. În acest sens, ministrul a ținut să mulțumească vecinilor afectați pentru înțelegere și, mai ales, primarilor din zonă și Delegației Guvernului pentru coordonarea cu Ministerul cu privire la acest incident. . Integrarea căilor ferate în orașul Gijón, care va avea stația sa intermodală la Moreda, pentru care, în următoarele săptămâni, se va semna Protocolul între Adif, Principat și Primărie pentru a continua să avanseze solid în acest proiect. Raquel Sánchez a fost sigură că această stație va da un impuls definitiv unui transport mai durabil și mai eficient în oraș și va constitui, de asemenea, unul dintre principalele puncte de comunicare între Asturias și centrul Spaniei.. Sosirea vitezei mari odată cu intrarea în exploatare a tunelurilor Ocolitoarei Pajares, cea mai complexă lucrare care a fost construit în Spania, după cum a declarat el, și că, atunci când va intra în funcțiune la începutul anului viitor, va permite Asturias și restul Spaniei să fie mai aproape și mai conectate decât au fost vreodată.. Aproape 1. milioane de euro în investiții prevăzute în Planul pentru navetiști din Asturias pentru îmbunătățirea rețelei sale feroviare. În acest sens, ministrul a afirmat direct că toate liniile și serviciile existente de Cercanías din Asturia vor fi menținute, în conformitate cu angajamentul Guvernului față de căile ferate, progresul către un progres mai durabil, digital, eficient, sănătos și interconectat.Uzina de regazeificare a portului El Musel, al cărei viitor și pornire nu prea târziu este o perioadă lungă -anunț așteptat pentru îmbunătățirea instalațiilor portuare din Gijón, precum și investițiile mari făcute în acestea în ultimii ani.Accesul pe malul stâng al portului Avilés, pentru care s-a licitat în decembrie anul trecut redactarea studiului informativ, care va fi adjudecat în curând. Pentru responsabilul Mitma, acesta nu este un proiect unic sau minor, deoarece va avea un impact pozitiv asupra nivelurilor sale de activitate și va da un impuls definitiv Zonei de logistică și activități industriale din Asturias, ZALIA, pe care atât Guvernul Spaniei, cât și Guvernul regional doresc să devină un nod logistic strategic în nordul Spaniei.Raquel Sánchez a afirmat că, pe lângă aceste investiții în infrastructură, Mitma investește și în politici locative, la care mai mult de 63 milioane de euro în actualele bugete generale de stat. Ca exemplu de angajament al Ministerului în acest sens, a dat drept exemplu semnarea în decembrie anul trecut a acordurilor pentru zonele de regenerare și reînnoire urbană pentru reabilitarea . Case asturiene, 20 dintre ei în Ribadesella.

Podul Ribadesella Construit în 1940, podul este format dintr-un total de 12 izostatic secțiuni sprijinite pe 14 piloni și doi etrieri de capăt. Drumul are o latime totala de 6 m si trotuare pe fiecare parte cu o latime de 1, m, plus spațiul ocupat de balustrade, completând astfel o punte de 8,80 m în lățime totală.

Starea actuală a punții a descurajat repararea acesteia pentru mai târziu extinderea, având în vedere deteriorarea sa avansată și gradul ridicat de incertitudine care ar presupune sfera intervenției (care include evaluarea prețului și termenului) și calitatea lucrării în sine. În plus, optând pentru înlocuirea tablierului, pe lângă creșterea dimensiunii acesteia față de structura actuală, se obțin garanții de viață utilă mai bune decât repararea unei tablă de beton mai mare de . ani în care, chiar și așa, trebuie recunoscut că s-a comportat foarte bine de-a lungul timpului.

Extinderea totală a punții este de aproximativ 3m în raport cu situația inițială, mergând de la 9m la 12m, ceea ce face posibilă creșterea lățimii benzilor și dotarea platformei cu trotuare generoase care facilitează tranzitul pietonal prin ea, într-un mediu de mare frumusețe care te invită la plimbare și contemplare.

Sursa: Guvernul Spaniei – Raquel Sánchez își reînnoiește angajamentul pentru un viitor mai bun pentru Asturias și subliniază investițiile 530 de milioane de euro de la Mitma del Pla Fără recuperare