#Spania – Această acțiune, care a presupus o investiție de 30,4 milioane de euro (TVA inclus), urmărește extinderea siguranței rutiere și a capacității în sudul „Y-ului” asturian, tronson prin care circulă peste 57.000 de vehicule, în medie, pe zi.

Îmbunătățirea autostrăzii confirmă angajamentul Guvernului și al Ministerului față de dezvoltarea și mobilitatea Asturiei, care va fi consolidat odată cu sosirea vitezei mari în regiune pe 29 noiembrie când, după cum a anunțat ministrul, varianta Pajares va fi inaugurat, începând cu serviciile comerciale a doua zi, 30 noiembrie.

„Varianta Pajares, una dintre cele mai așteptate lucrări, va reprezenta o adevărată întorsătură copernicană în transportul feroviar, cu mai multe frecvențe ale tuturor serviciilor, mai multe locuri și cu peste o oră mai puțin timp de călătorie de la Oviedo sau Gijón la Madrid. De asemenea, sosirea la Avilés. ”, a declarat șeful Mitma în timpul ceremoniei de deschidere a benzii a treia a A-66, în care a fost însoțită de președintele Principatului Asturias, Adrián Barbón.

În ceea ce privește autostrada, Raquel Sánchez a subliniat că este o lucrare cheie pentru mobilitatea rutieră între cele trei centre majore de activitate din Asturias (Oviedo, Gijón și Avilés) și că răspunde la creșterea comunității autonome.

Acțiunea, pe lângă extinderea pe o a treia bandă, include și remodelarea nodurilor Lugones, Paredes și Matalablima. În acest fel, se îmbunătățește capacitatea drumului cu intensitate mai mare a traficului în comunitate și, odată cu aceasta, mobilitatea într-o zonă în care se află un număr mare de zone de afaceri și centre importante de populație precum Oviedo și Lugones.

Proprietarul Mitma a recunoscut neplăcerile cauzate utilizatorilor și le-a mulțumit atât pentru răbdarea acestora, cât și pentru munca depusă de toate echipele implicate care au realizat o planificare optimă pentru a reduce durata tăierilor de trafic planificate inițial și întotdeauna cu intenția de a minimiza impactul inevitabil asupra serviciului, acordând prioritate siguranței atât a utilizatorilor, cât și a lucrătorilor în orice moment.

*Informații detaliate, hartă și fotografii ale punerii în funcțiune la sfârșitul acestui comunicat de presă.

Investiții în drumuri Raquel Sánchez, într-o analiză a investițiilor Ministerului în drumurile statului din Asturias, a subliniat că, din 2018, au fost investite peste 311 milioane de euro și au fost scoase la licitație peste 600 de milioane „în acțiuni atât de relevante precum acces în portul El Musel prin drumul Jove sau cel pe care l-am pus în exploatare astăzi”.

Această acțiune investițională a lui Mitma nu se oprește aici pentru că, după cum a raportat ministrul, va continua cu transmiterea la informare publică, până la sfârșitul acestui an, a încă două proiecte: nodul Robledo, care leagă A-66 cu AS-II; și duplicarea GJ-10, între nodul Lloreda (A-8) și semi-joncțiunea La Veriña.

Mai mult, șeful Direcției a raportat că Ministerul lucrează pentru ca anul viitor să poată fi dat în funcțiune, cu condiția să nu apară noi evenimente neprevăzute, tronsonul A-63 dintre Cornellana și Salaș în care se află peste 77 de milioane de euro. euro. Acest tronson, care se va adăuga celui care a fost în exploatare de un an al celei de-a doua carosabile între Salas și viaductul Regueirón, va îmbunătăți substanțial conectivitatea interioară a regiunii.

Punerea în funcțiune a Variantei PajaresÎn ceea ce privește deschiderea Bypass-ului Pajares, ministrul a detaliat că Adif a solicitat punerea acesteia în funcțiune de la Agenția de Siguranță Feroviară pe 13 octombrie și, datorită acesteia, pregătirea mecanicilor de tren a început în urmă cu mai bine de o săptămână.

În discursul său, șefa Mitma a evidențiat investiția de peste 4.000 de milioane de euro în transformarea transportului feroviar din regiune, atât pentru călători, cât și pentru mărfuri.

Ministrul a mai ținut să amintească că, înainte de acest avans iminent, Ministerul deja optimizase serviciul cu gara León prin intermediul, la care se va adăuga o îmbunătățire substanțială odată cu sosirea trenurilor Avril, care va permite creșterea vitezelor. circulatia curenta. Aceste noi trenuri sunt deja aprobate de Agenția Europeană a Căilor Ferate, iar Talgo – în ciuda întârzierilor acumulate – este de așteptat să livreze trenurile în primul trimestru al anului 2024, atingând standardele de operare stabilite de Renfe.

Efort investițional în calea ferată În conformitate cu angajamentul guvernului față de mobilitatea transportului durabil și decarbonizat, Raquel Sánchez a subliniat că investițiile în calea ferată conduc o parte semnificativă a efortului economic al ministerului la nivel de stat și, de asemenea, în Asturias.

În acest sens, el s-a referit la cele 422 de milioane de euro alocate căilor ferate asturiene din 2018, adică cu 20% mai mult decât în ​​legislaturile anterioare. „Vorbesc despre fapte, despre investiții deja executate; doar în acest an am depășit 86 de milioane”, a precizat el.

„Și vorbesc și despre un angajament fără precedent față de transportul public și de urcarea cetățenilor în tren. Aici, în Asturias, aproape 50.000 de abonamente gratuite achiziționate ratifică politicile noastre”, a spus ministrul înainte de a explica că Ministerul continuă să „angajeze fonduri” pentru acțiuni. precum licitaţia pentru modernizarea blocadelor de pe tronsoanele Trubia-Collanzo şi Cudillero-Pravia. O investiție avută în vedere în Planul de navetiști din Asturias, căruia Ministerul a oferit deja peste 1.500 de milioane de euro și pe care, așa cum a anunțat, „sperăm să o putem prezenta în curând cu toate detaliile acțiunilor”.

Pe scurt, asigură el, în Asturias s-a dezvoltat o investiție feroviară fără precedent, care va avea un impact pozitiv, gradual și cumulativ enorm, „la fel cum vor avea integrările din Gijón, Avilés sau Langreo, în colaborare cu Principatul și Consiliile Municipale. .”

În cele din urmă, șeful Departamentului a făcut referire la angajamentul lui Mitma față de locuințe în Asturias, unde aproape 1.600 de case sunt promovate pentru închiriere la prețuri accesibile, dintre care în special în Lugones, datorită apropierii de punerea în funcțiune a A-66 realizată astăzi, 44 vor fi ridicate.

*Banda a treia a A-66, între Lugones și MatalablimaPrelungirea pe o a treia bandă, între punctele kilometrice 21.080 și 24.470 ale A-66, a fost realizată atât la exteriorul drumului, cât și profitând de mediana existentă. În plus, drumul a fost prevăzut cu o a patra bandă cu o zonă împletită între legăturile Lugones și Paredes, facilitând circulația între ambele legături pentru utilizatorii care pleacă din Lugones și folosesc legătura Paredes pentru a lua A-64 în direcția Santander, și utilizatorilor care, venind de pe A-64, urmează să folosească nodul Lugones ca ieșire.

Astfel, A-66 are acum in acest tronson 3 benzi de 3,5 m latime, un breton exterior de 2,5 m si un breton intern de 1 m, un breton exterior de 1,30 m si o mediana de latime variabila cu bariera de siguranta de continuu. beton.

Soluția de remodelare a legăturii menține în mod substanțial tipologia celor trei legături Lugones, Paredes și Matalablima, adaptând însă lungimile ramurilor de accelerare și decelerare, precum și ale benzilor de schimbare a vitezei, la lungimile stabilite prin reglementări.

A fost necesară extinderea structurilor pentru a le adapta la noua lățime a platformei, în special cele situate la punctele kilometrice 1.860 (promenada pietonală Siero) și 2.275 (SI-2).

Ca trăsătură principală a tronsonului, este de evidențiată execuția unui pavaj rigid din beton armat și a unui strat rulant final pe bază de amestec bituminos la cald de tip drenant, care are dubla misiune de a îmbunătăți siguranța rutieră pe drum în cazul a precipitatiilor si a reduce semnificativ zgomotul produs de trafic, imbunatatind calitatea acustica in imprejurimile infrastructurii.

De asemenea, pentru a garanta siguranța rutieră a utilizatorilor și confortul acestora datorită reducerii zgomotului, care se extinde și la locuitorii din împrejurimile tronsiunii, viteza pe tronson este limitată la 100 km/h. În plus, 150 m de ecrane acustice au fost amplasate în jurul urbanizării La Fresneda și au fost adoptate și alte măsuri corective de mediu, precum crearea de plantații și traversări de faunei sălbatice.

Pe de altă parte, eficiența de iluminare a secției a fost îmbunătățită, folosind tehnologia LED.

În plus, a fost necesară reînnoirea și reglarea tuturor semnalizării și balizelor orizontale și verticale, iar podurile de semnalizare au fost adaptate la noile dimensiuni ale drumurilor. Toate sistemele de izolare a vehiculelor au fost de asemenea schimbate.

Secțiune de linie de mare viteză.

Sursa: Guvernul Spaniei – Raquel Sánchez anunță că calea ferată de mare viteză va ajunge în Asturias pe 29 noiembrie 2023