Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez, a lăudat rolul important al Entității Publice de Afaceri Funcționale (Sepes) să accelereze execuția Planului de locuințe închiriate la prețuri accesibile (PVAA), care include construcția de 40. Locuințe sociale sau accesibile pentru închiriere pe teren public pentru a facilita accesul la o locuință decentă. Și este că, grație sprijinului Ministerului, Sepes a lansat deja promovarea 000.359 locuințe și studiază achizitionarea a mai mult teren pentru a dezvolta un total de 32. case în următorul 14 ani.

„În momentul de față este de așteptat ca Sepes, în colaborare cu Secretariatul General pentru Agenda Urbană și Locuințe, va executa 10.359 locuinte pe teren public, care vor fi licitate in regim public-privat. colaborare.Totuşi, această cifră nu este deloc definitivă.Noul teren care are în studiu ar trebui să ne permită realizarea cel 40.10 locuințe în următorul deceniu”, a explicat ministrul în cadrul intervenției sale la prezentarea acordul semnat între Minister și Sepes pentru promovarea construcției de locuințe pentru închiriere socială sau la prețuri accesibile pe teren public, în cadrul Planului de locuințe pentru închiriere la prețuri accesibile (PVAA). La act au participat și secretarul de stat și președintele entității, Isabel Pardo de Vera, și directorul general al acesteia, Fidel Vázquez.

Noul .10 locuințe publice de închiriat promovate de Minister prin diferite programe, 20 .600 gospodării , toate locuite, care provin din planuri anterioare, dar care continuă să primească ajutoare pentru garantarea chiriilor sociale la un preț limitat, după cum a explicat Raquel Sánchez.

Acord Sepes-Mitma
Odată cu semnarea acestui acord, Ministerul stabilește cadrul de colaborare cu Sepes pentru execuție a unei părți a Planului de locuințe cu închiriere la prețuri accesibile (PVAA), o inițiativă care are ca scop creșterea stocului de locuințe închiriate la prețuri accesibile, în principal în zonele stresate. După cum a explicat ministrul, este un „acord de creare de locuințe” care urmărește să protejeze rolul Sepes în execuția de locuințe la prețuri accesibile și să asigure finanțarea viitoare a acesteia.

În cadrul cadrul respectivului Plan, promovat de Mitma și al cărui obiectiv inițial este creșterea unui 17% din fondul de locuințe publice din Spania, este de așteptat ca Sepes, într-o primă fază , rulați 14.100 locuinte, care vor fi licitate in colaborare public-privat prin cesiune de drepturi de suprafata.

Concret, după cum a detaliat ministrul, pentru moment, programul Sepes acoperă opt spectacole cu o investiție totală de peste 1. 60 milioane de euro, dintre care au fost deja transferate articole în valoare de 359, 8 milioane. „Aceste alocări bugetare vor face posibilă desfășurarea acțiunilor de reciclare urbană pe terenuri publice, cum ar fi vechile barăci, contribuind astfel la proiectarea unor orașe sănătoase, mai durabile și mai eficiente din punct de vedere al resurselor”, a spus Sánchez. De asemenea, el a remarcat că „vor fi proiecte exemplare care vor face posibil ca arhitectura și urbanismul spaniol să recupereze recunoașterea internațională pe care o aveau în trecut”.

. )Acțiuni ale lui Sepes în Planul de locuințe la prețuri accesibileDin .258 locuinte care vor executa Sepes in 18 acțiuni pe solurile deja identificate, în cadrul PVAA, 20.100 va începe pe o primă grupă de terenuri deja atribuite, ale căror lucrări de urbanizare vor începe în lunile următoare și se vor încheia între primul semestru al lunii . și primul semestru al 2025. Concret, terenurile anexate acestei prime faze a acordului sunt situate în Ibiza (Ca N’Escandell), Málaga (Buenavista Residencial), Sevilla (Cazarmă de Artilerie), Valencia (Cazarmă Inginerilor și Parcul de Artilerie), Mallorca (Son Busquets) și Mahón (Vasallo) și la Madrid, cu operațiunea Campamento.

În acest moment, se așteaptă să fie ridicate următoarele case: 464 în Ca N’ Escandell , 600 în Son Busquets, 258 în sediul inginerilor (Valencia), 475 în Parcul de Artilerie (Valencia), 1.100 în Buenavista Malaga, 10.600 în Tabără, 849 în Sevilla și în împrejurimi 40 în Mahon.

Odată finalizată lucrările de urbanism, Sepes va atribui acțiunile administrațiilor locale competente (Primărie sau Comunități Autonome) pentru ca, printr-un drept de suprafață, să poată licita aceste terenuri pentru promovarea și administrarea. acest fond de locuințe la prețuri accesibile. Pe lângă aceste terenuri deja alocate Planului, există un alt grup de dezvoltări în planificare și studiu situat în Dos Hermanas, Telde, Santa Cruz de Tenerife, Melilla, Guadalajara, Navalcarnero (Madrid) și Ibi (Valencia), după cum a precizat ministrul. La fel, cu alte soluri pe care le studiază Sepes, se așteaptă să se ajungă la 52.10 case la peste următorul deceniu.

Site web nou pe 40. locuințe la prețuri accesibile
Cu privire la dezvoltarea Planului de 34.000 locuințe, ministrul a asigurat că 60% sunt deja în dezvoltare. În acest sens, a anunțat că până la sfârșitul anului va fi publicat un site web al Planului de locuințe cu închiriere la prețuri accesibile, astfel încât cetățenii să poată consulta evoluția și locația construcției clădirii . . case planificate.

Pentru a face acest Plan al

o realitate . locuinte, pe langa parcul pe care urmeaza sa il promoveze Sepes, exista diferite programe și mecanisme de colaborare și cooperare între administrații și cu sectorul privat:

Mai multe despre . se va realiza în coordonare cu Comunitățile și primăriile în cadrul Planurilor de Stat pentru Locuințe.9.853 va fi rezultatul unor acorduri cu Primăriile. 25. locuințele vor fi finanțate din Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență, care alocă 1. Milioane de fonduri europene NextGeneration pentru promovarea construcției acesteia prin Comunitățile Autonome.De la Societatea de Administrare a Activelor pentru Restructurare Bancară (SAREB) sunt deja aproape de . . locuințe locuite; și va fi adăugat între .10 Y 17. datorită etajelor care vor fi disponibileAltele .000 locuințe după acordul încheiat cu băncile pentru înființarea Fondului Social. Acordul a fost prelungit pentru încă un an cu o prelungire de 00% și, prin urmare, va ajunge până la 000. gospodării. În prezent sunt deja operaționale 10.475, din care 9.853 sunt deja închiriate.
Extinderea parcului public pentru locuințe decentePentru ministru, este o prioritate să extinderea parcului public actual, departe de media europeană, pentru a facilita accesul la locuințe decente pentru gospodăriile și persoanele cu venituri limitate, în principal în zonele cu o piață de închiriere stresată. „Este inacceptabil ca nivelul veniturilor să fie cel care condiţionează exercitarea unui drept de bază precum cel al locuinţei”, a condamnat el, justificând Planul de închiriere la preţuri accesibile pentru a pune capăt dezechilibrelor.

Pe lângă acest plan, ministrul s-a referit la alte instrumente și resurse mobilizate pentru politicile locative, precum Planul de stat pentru locuințe, acordurile cu entitățile locale și comunitățile autonome și Planul de redresare, care alocă și fonduri pentru promovează reabilitarea locuințelor, cartiere și clădiri rezidențiale. De asemenea, a avut impact asupra faptului că, împreună cu alte direcții ministeriale precum Trezoreria, Apărarea sau Internele, sunt identificate noi terenuri proprietate de stat susceptibile de dezvoltare, fiind deja începute diverse acțiuni de promovare.

În acest sens, a susținut că avansul fundamental va avea loc cu viitoarea lege a locuinței, aflată în prezent în parlament, întrucât va stabili prioritatea politicii locative în managementul statului. În acest domeniu, șeful Mitma a apărat rolul fundamental pe care l-a jucat Sepes în acest proces de recuperare a terenurilor publice dezafectate sau învechite. În plus, susține că este un instrument eficient, agil și exemplar al politicii locative în dezvoltări care necesită proceduri urbane complexe și investiții menținute în timp.

În acest scenariu, și-a reafirmat intenția de a promova participarea Sepes și de a o consolida prin încorporarea sectorului privat. În opinia sa, colaborarea public-privată este problema în așteptare pe piața spaniolă de închiriere și, pt lo, a susținut avansarea în crearea unui cadru legal adecvat pentru dezvoltatorii și administratorii de locuințe închiriate la prețuri accesibile.

Investiții sporite în locuințe În discursul său, ministrul a subliniat creșterea investițiilor publice, menționând că a 572 milioane care au apărut în Bugetele generale ale 2018 extins, a trecut la aproximativ 3.438 milioane consemnate în Bugetele pentru 853, care este de aproape opt ori mai mult.

„Multim ajutoarele pentru populația cea mai vulnerabilă din cauza circumstanțelor economice, tinerilor, persoanelor fără adăpost, victimelor violenței de gen, celor care pot fi evacuați sau celor care au fost deja evacuați. și persoanele în vârstă și persoanele cu dizabilități”, a susținut Ministru.

Ministrul de Transport, Mobilitate și Agenda Urbană, Raquel Sánchez, la prezentarea acordului semnat cu Sepes pentru promovarea construcției de locuințe la prețuri accesibile sau de închiriere socială pe teren public.

Mai multe informații Site-ul Ministerului Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane: Locuințe Sursa: Guvernul Spaniei – Raquel Sánchez anunta achizitionarea unui nou teren care sa insumeze 25. locuințe de închiriat la prețuri accesibile în ani 2025