Premierul spaniol Mariano Rajoy a promis astazi ca-si va publica declaratiile de venit si de avere. Seful guvernului de la Madrid vrea sa inlature astfel acuzatiile potrivit carora ar fi primit bani la negru impreuna cu alti membri de marca ai Partidului Popular.

Cotidianul El Pais a publicat joi fragmente dintr-o presupusa contabilitate secreta a Partidului Popular. In aceste documente se arata ca timp de 11 ani, premierul ar fi primit 25000 de euro anual.

Mariano Rajoy a negat acuzatiile printr-o declaratie fara presa, inaintea unei sedinte extraordinare a Partidului Popular. Premierul a evitat astfel intrebarile presei spaniole care astepta de 2 zile o reactie la informatiile publicate in presa.

Premierul spaniol a spus ca nu a primit salarii nedeclarate de la partid si ca nu are nici un cont in strainatate. Mai mult Rajoy a promis ca saptamana viitoare vor fi afisate pe pagina web a guvernului declaratia sa de venit si cea de avere.

Am nevoie de doua cuvinte: Este fals. Nu am primit si nu am oferit niciodata un venit nedeclarat in acest partid sau in alta parte„, a declarat premierul Mariano Rajoy, de la sediul PP din Madrid.

Scandalul presupuselor salarii nedeclarate din PP a scapat de sub control dupa dezvaluirile facute joi de ziarul El Pais, in care se publica fragmente din presupusa contabilitate secreta a fostului trezorier Luis Barcenas. Listele lui Barcenas contin nume importante din Partidul Popular carora li se asociaza diverse sume de bani.

Luis Barcenas este cercetat intr-un caz de presupusa finantare ilegala a partidului si a recunoscut ca odata cu amnistia fiscala din Spania a declarat 10 milioane de euro.
Rajoy a spus ca nu stie cine urmareste sa atace astfel Partidul Popular si ca toate acuzatiile sunt false.

In urma dezvaluirilor de joi, din El Pais, aproximativ mai multe persoane au protestat spontan in fata sediului PP din Madrid cerand demisia premierului. Ca sa elimine indoielile, conducerea partidului popular spaniol a inceput deja o actiune de verificare interna si un audit extern asupra contabilitatii.