Protecția Civilă a Generalitati a dezactivat în această dimineață „ Avertizarea planului special de urgență pentru ninsori în Catalonia NEUCAT odată ce avertizarea de ninsori a Serviciului Meteorologic al Cataloniei s-a încheiat și odată ce incidentele cauzate de ninsori au fost rezolvate.

Cele mai semnificative precipitații de ieri au avut loc după-amiaza și seara, în special în județele Berguedà, Ripollès și Osona. Dimineața, ninsorile au fost vizibile și în unele regiuni de pe litoral și pre-costa Barcelona și Tarragona, fără grosimi semnificative.

În ceea ce privește principalele incidente pentru ninsori , a fost doar tăierea drumului C – 16 ieri în jurul orei 19.15 ore, din cauza ninsorilor abundente din zonă. Ulterior, tunelul Cadí a fost tăiat și în direcția sud pentru a preveni oprirea mai multor vehicule, iar traficul a fost complet restabilit în această dimineață.

urgențe a primit aproximativ șaptezeci de apeluri pentru această furtună de zăpadă, marea majoritate ieri în Berguedà a vehiculelor care au fost oprite pe drum.

În această dimineață, Consiliul Județean Berguedà a mai raportat că din cauza ninsorii și a gheții în transportul școlar C – 26 pe linia Vilada către Berga a trebuit să fie suspendat. Suspendarea a afectat în total 6 elevi. Sursa: Protecția Civilă a Generalitati dezactivează ALERTA planului NEUCAT