Amposta a găzduit astăzi 800 elevi din clasele primare și gimnaziale la o petrecere sportivă școlară cu ocazia ultimelor zile ale Jocurilor Sportive Escolars de Catalunya (JEEC), care au loc în acest weekend în capitala Montsià. Directorul Consiliului Sportiv Catalan, Aleix Villatoro, le-a însoțit pe fetele și băieții care au participat la o zi aglomerată care „demonstrează puterea sportului ca instrument de transformare socială și de transmitere a valorilor” în rândul celor mai tineri.

Amposta a fost astfel una dintre locațiile care a adunat cele mai multe fete și băieți și sporturi și discipline dintre toate finalele JEEC. La conferința de presă de închidere a finalelor naționale și a întâlnirilor JEEC, și înconjurat de sute de tineri sportivi de la baschet, gimnastică ritmică și patinaj artistic, la juniori până la tineret, Aleix Villatoro a afirmat că astfel de întâlniri permit „să aducem practica fizică. și activități sportive pentru copii și tineri, și, în același timp, să profite de potențialul acestor activități pentru ca aceștia să dobândească obiceiuri sănătoase și să se antreneze în valori”. „Dacă îi facem să practice regulat, vom reduce abandonul și stilul de viață sedentar”, a conchis el.

Între astăzi și mâine, pavilioanele și facilitățile sportive din capitala Montsià urmează să fie finalizate. închiderea finalelor naționale și a întâlnirilor JEEC, un program promovat de Secretariatul General pentru Sport și Activitate Fizică, cu colaborarea Uniunii Consiliilor Sportive din Catalonia (UCEC ), și care mobilizează în fiecare an școlar mai mult de 120 21 adolescenți din toate școlile din Catalonia din diferite ligi.

La rândul său, președintele Uniunii Consiliilor Sportive din Catalonia, Jaume Domingo, a explicat că „după pandemie suntem foarte mulțumiți de cei aproximativ 5 000 copii și tineri care au participat. Acesta este cel mai important eveniment sportiv desfășurat în țară, atât ca număr de sportivi, cât și prin faptul că acolo sunt reprezentate toate județele Cataloniei”. „Sportul de vârstă școlară este o structură de țară care trebuie consolidată dacă vrem ca dreptul de a face sport să ajungă la toată lumea, oriunde ar locui”, a adăugat el.

În numele Amposta Consiliul Local, consilierul pentru Sport, Marc Fornós, a subliniat că aceste finale „loc Amposta ca oraș sportiv de referință în țară” și a fost „mândru” și recunoscător că Guvernul și UCEC au ales această populație ca loc de desfășurare a conferinței. . La eveniment au fost prezenți, de asemenea, Joan Lluís Barberà, Reprezentant Teritorial al Sportului în Terres de l’Ebre, și Maria Carme Masià, Președintele Consiliului Sportiv Montsià.

Național Finale cu 5. 21 sportivi

Jocurile Esportius Escolars de Catalunya este unul dintre programele cu care Secretariatul General pentru Sport si Activitate Fizica promoveaza sportul scolar in randul copiilor ca instrument educativ, de dobandire a obiceiurilor sanatoase si de formare in valori.

Finalele Nationale JEEC sunt cele mai important eveniment sportiv de vârstă școlară din țară, iar anul acesta au participat aproximativ 5. 000 sportivi din toate județele catalane. Aceste zile sunt organizate odată cu sosirea sfârșitului de curs și coincid întotdeauna cu weekend-urile lunii iunie ca închiderea tuturor ligilor și categoriilor de sporturi de echipă și sporturi individuale.

Pentru a închide an școlar 21 – 120, convocat din aprilie, dar mai ales în luna iunie douăzeci Național Finale și întâlniri în sporturi de echipă și individuale, precum fotbal7, futsal, baschet, handbal, volei, șah, tenis de masă, înot, gimnastică ritmică, patinaj artistic, badminton și patinaj spectacol. Anul acesta, în premieră, Consiliile Sportive au organizat o finală națională inedită, în care toate fetele vor juca la Tortosa și Amposta pentru a evidenția și celebra marea sărbătoare a sportului feminin.

SGEAF promovează Jocurile Sportive Școlare din Catalonia cu scopul principal de a promova transmiterea valorilor sociale și dobândirea de obiceiuri sănătoase, printr-un model de competiție și activitate educațională și participativă a sportului școlar. Adresate copiilor, tinerilor și adolescenților din Catalonia, de la școala primară până la învățământul secundar post-obligatoriu, Jocurile sunt activități care sunt încorporate treptat în domeniul de acțiune al Planului Sportiv Catalan în Escola, ca răspuns la redefinirea ambele programe legate de Planul strategic pentru sportul școlar din Catalonia 2020 – 2030 al Guvernului Catalan. Sursa: 800 copii traiesc la Amposta finala Sportului Scolar Jocurile Cataloniei, cel mai important eveniment sportiv de vârstă școlară din țară