În această dimineață, președintele Generalității, Pere Aragonès, a inaugurat Celler de Vila-seca, justificând munca comună și cooperativismul istoric al țărănimii catalane. „Am învățat din nou că în cele mai grele momente nimic nu se depășește individual, se depășește colectiv” , a explicat făcând o paralelă cu pandemia de sănătate și criza pe care a produs-o. Aragonès a subliniat necesitatea de a învăța din această etapă și de a ajunge la acorduri care să întărească „marele consens național care ne servește pentru a construi toată această Catalonie pentru toată lumea” , a adăugat el. „În urmă cu o sută de ani, sindicatele și cooperativele au înființat astfel de spații în toată Catalonia. Celebrele „catedrale de vin” au fost proiecte ale cooperativismului agrar care s-a născut în vremuri de dificultate”, a nituit .

Cu sala plină, și după vizitarea zona muzeală, președintele a evidențiat beneficiul noului centru recuperat. „Această clădire a fost construită de fermieri care cunoșteau efortul pe care îl presupune lucrarea pământului. Au construit un spațiu care servește la garantarea vieții și care va servi acum pentru a garanta cultură, dinamism și viață pentru Camp de Tarragona „, a explicat el.

Aragonès a lăudat lucrările de reconstrucție a acestui „facilitate culturală de frunte care și-a revigorat funcția socială” și care, în cuvintele sale va continua să ofere servicii cetățenilor și Vila – se usucă mai mult de 100 ani de la construcția sa ”. Președintele a mulțumit autorităților locale și publicului pentru eforturile depuse. „Vă mulțumesc că ați putut pune tehnologia și digitalizarea cu atâta succes în slujba istoriei și culturii. Această maximă, aceea de a gândi mare, voința de a progresa și întărirea stimei de sine este cea pe care trebuie să o aplicăm și ca țară cu nonconformismul, spiritul de depășire, rezistența și perseverența care ne caracterizează”, a conchis el.

În timpul descoperirii plăcii inaugurale și a vizitei președintele a fost însoțit de primarul din Vila-seca, Pere Segura și Xatruch, precum și de teritorialul delegata Guvernului Generalitati la Tarragona, Teresa Pallarès i Piqué

Un nou spatiu pentru Vilaseca

Cellerul de Vila-seca este o clădire noucentista construită între ani 1919 și 1919, lucrare a arhitectului Pere Domènech i Roura și promovată de Sindicatul Agricol din Vila-seca. Clădirea a fost dezafectată și este proprietate municipală din 2014. Restaurantul și-a urmărit obiectivul de a crește competitivitatea turismului catalan și de a contribui la diversificarea ofertei și desezonalizarea cererii printr-un proiect inovator. Facilitatea este formată dintr-un spațiu scenic cu capacitate pentru 517 spectatori așezați și aproximativ o mie în picioare, un spațiu anexă auxiliar pentru birouri, servicii și o scenă ușor manevrabilă. Suprafața totală a complexului în care s-a desfășurat acțiunea este de 3. 150 m2 iar bugetul pentru întreaga acțiune este de 8 milioane euro cu finanțare din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și Consiliul Local Vila-seca Sursa: Președintele Aragonés: „În cele mai dificile momente nimic nu se depășește individual, ci colectiv”