În luna martie 14 tehnicienii Unității de Pregătire și Tehnicianul de conștientizare al Institutului Regional de Securitate și Sănătate în Muncă a împărtășit cu studenții IES Benjamín Rúa de Móstoles o discuție despre provocările care, pentru prevenirea riscurilor profesionale, presupune consolidarea lucrului la distanță și utilizarea tehnologiilor asociate.

La această sesiune au participat activ studenții anilor I și II ai Ciclului Superior Prevenirea Riscurilor Profesionale reflectând asupra oportunităților și amenințărilor pe care le presupune acest sistem organizațional din muncă. Totodată, au analizat Planul de acțiuni preventive de care firma trebuie să țină cont din punct de vedere al asigurării mijloacelor, organizării resurselor umane, pregătirii angajaților sau conducerii.

În acest sens, 34 studenți ai acestui centru au urmat acest curs. Jumătate dintre aceștia își dezvoltă în prezent stagiile în companii pentru a fi viitori prevenționişti de nivel mediu. Din acest motiv, IRSST a organizat, prin Școala de Pregătire și Profesiune Preventivă, discuții informative privind prevenirea riscurilor în telemuncă, Coordonarea ORP în lucrările de construcții și necesitatea procesării planurilor de lucru împotriva riscului de expunere la azbest.

Institutul Regional pentru Securitate și Sănătate în Muncă, prin Școala sa de Pregătire și Profesiune Preventivă, a desfășurat, în lunile ianuarie și februarie, în diferite instituții de învățământ superior din Comunitatea Madrid, un serie de acțiuni de formare axate pe studenții care sunt pregătiți în Prevenirea Riscurilor Ocupaționale. Anterior, tehnicienii ținuseră discursuri la IES Antonio Machado din Alcalá de Henares și Virgen de la Paloma din Madrid. În dorința sa de a ajunge la întregul sector educațional, atelierul Prevenirea riscurilor profesionale în profesiile orientate spre comunicații și noile tehnologii informatice la Școala de Educație a Adulților din Getafe

Aceste activități urmăresc să ajute la dobândirea de competențe și abilități în prevenirea riscurilor profesionale, fie de la serviciile de management de persoane ale instituțiilor publice și private, precum și de la agenții și reprezentanții sociali, sau de la entitățile de formare a profesioniștilor actuali și viitori în domeniul prevenției. Astfel, unul dintre obiectivele stabilite în VI Planul Director pentru PRL al Comunităţii Madrid este îndeplinit: diseminarea Prevenției în Formarea Primară, Gimnazială, Bacalaureat și Profesională.

Sursa: Comunitatea Madrid – Pregătim în prevenirea riscurilor studenții IES din Comunitatea Madrid