Scandalul parlamentarilor europeni care sunt acuzati de Sunday Times de a-si fi oferit sprijinul contracost pentru trecerea unui amendament continua cu refuzul lui Adrian Severin de a renunta la fotoliul parlamentar. Presedintele Partidului Social Democrat din Romania, Victor Ponta i-a cerut lui Adrian Severin sa-si dea demisia din Parlamentul European si din PSD, dupa ce a fost incriminat de o ancheta a ziarului The Sunday Times. 

Deocamdata Adrian Severin, europarlamentar PSD, nu a dat semne ca va demisiona, dar Ponta a precizat ca va demara demersurile pentru excluderea sa din partid. La randul sau, potrivit Antena 3, Adrian Severin refuza sa demisioneze din PSD si din Parlamentul European si spune ca nu este dispus ca fie sacrificat.

Lucrurile sunt clare, domnul Severin a gresit in activitatea dansului si trebuie sa-si asume responsabilitatea politica„, a declarat Victor Ponta, in cadrul unei conferinte de presa.

Adrian Severin spune insa ca nu intentioneaza sa demisioneze din PE si ca va ramane un social-democrat independent. Europarlamentarul a adaugat ca, pana in momentul in care o investigatie va face posibila descoperirea adevarului, se autosuspenda din PSD. 

Domnul Ponta a tras concluzii pe baza lecturii ziarelor„, considera Severin. „Eu cer o ancheta echitabila din partea unor institutii judiciare. Restul, despre demisii date peste noapte, mie mi se pare ca nu reprezinta o solutie serioasa„, a mai mentionat europarlamentarul. Adrian Severin  este implicat intr-un scandal de coruptie, dupa ce jurnalistii de la Sunday Times au publicat o inregistrare in care europarlamentarul roman se ofera sa promoveze un amendament legislativ contracost.

El s-a retras deja din grupul socialistilor din PE si este singurul dintre cei trei eurodeputati implicati in scandal care nu demisioneaza. Mai mult, Adrian Severin se considera victima unei inscenari.