Gardul care înconjoară Palatul Parlamentului din Bucureşti a devenit prilejul unor ample discuţii politice. Preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a propus dărâmarea acestui gard şi deschiderea spaţiului pentru pietoni.

Adrian Năstase s-a opus propunerii lansate de preşedintele Camerei Deputaţilor, el fiind cel care a patronat lucrările făcute la Casa Poporului în anii din urmă, respectiv finalizarea unor  aripi ale construcţiei şi proiectarea Muzeului Naţional de Artă Contemporană. Portocaliul Sever Voinescu l-a ironizat, la rândul său pe Adrian Năstase,  despre care a afirmat: „găsim că este un opozant de tip caragialesc„.

Lupta pentru gardul Casei Poporului s-a dat numai la televizor, în ziare şi pe blog-urile politicienilor, chiar arhitecta acestui monument de patrimoniu naţional, arhitecta Petrescu, atrăgând atenţia că el nu exista în proiectul iniţial al actualului Palat al Parlamentului, el exprimând simbolic puterea de tip totalitar a lui Ceauşescu, în spatele căruia fostul dictator se ascundea de popor.

Surprinzător, colegul de partid şi fostul preşedinte al lui Adrian Năstase, Mircea Geoană, preşedinte al  Senatului României, a fost de acord cu propunerea Robertei Anastase.