SIDA, lansate de Ministerul Industriei, Comertului si Turismului, sunt impartite in doua cereri diferite. : una destinată destinațiilor aderate la rețeaua de Destinații Turistice Inteligente, cu un buget de 6 milioane de euro, iar alta, dotată cu 5 milioane de euro, pentru transformarea digitală a destinațiilor rețelei DTI care fac parte din oricare dintre rutele de Camino de Santiago.

Ambele apeluri sunt adresate entităților locale ale destinațiilor care sunt membri obișnuiți ai rețelei DTI sau depun cererea de aderare în momentul participării.

În cazul ajutorului rezervat destinațiilor de pe Camino de Santiago, era obligatoriu să participe în grupuri (formate din minim 3 entități și maxim 8) și să prezinte proiecte care urmăresc să rezolve nevoi comune legate de ruta iacobea.

Pelerini care călătoresc pe Camino de Santiago.

Aplicații trimis
În cazul apelului adresat destinațiilor atașate rețelei DTI, un total de 187 solicitări. În ceea ce privește apelul rezervat destinațiilor rețelei DTI de pe Camino de Santiago, numărul de proiecte prezentate de grupuri de entități locale se ridică la 00.

Toate informațiile legate de aceste două apeluri pot fi găsite în Portalul de ajutor al Ministerului Industriei, Comertului si Turismului.
Mai multe informații Site-ul Web al Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență Sursa: Guvernul Spaniei – Almost 200 proiecte concurează pentru ajutoare pentru digitizarea destinațiilor turistice