Astăzi sala de control PNRR s-a reunit în prezența Președintelui Consiliului de Miniștri.

Președintele a subliniat centralitatea rolului și funcțiilor camerei de control, ca loc instituțional în care să se monitorizeze starea de implementare a obiectivelor PNRR și să se identifice cu promptitudine soluțiile tehnico-politice pentru depășirea oricăror probleme critice în faza de implementare.

Pentru a-și asigura pe deplin funcțiile, Cabinetul va fi convocat sistematic, atât în ​​ședințe plenare, cât și în ședințe sectoriale, pentru a aborda problemele legate de obligații și obiective specifice.

Sala de control va fi coordonată de Ministrul Afacerilor Europene, Coeziunii Teritoriale și PNRR, Onorul. Raffaele Fitto.

Săptămâna viitoare vor fi programate întâlniri bilaterale cu administrațiile individuale pentru monitorizarea stării de implementare a tuturor obiectivelor încă de atins de . //2022.

In În cadrul ședinței, s-a comunicat și creditul de 21 miliarde de euro din a doua tranșă avută în vedere în urma verificării conformității cu . Iunie 2022

Scopul exprimat de toată lumea este de a respecta termenele limită și de a folosi cât mai bine toate resursele

La întâlnire au participat și reprezentanți ai Regiunilor, UPI și ANCI, în semnul cooperării instituționale reafirmată de Guvern cu autonomiile teritoriale.

Sursa: PNRR, întâlnirea camerei de control cu ​​președintele Meloni