Planuri culturale pentru weekend

Planuri culturale pentru weekend

Aceste zile sunt primele care încep să simtă că Crăciunul se apropie de oraș. Mai mult de 129 site-uri se laudă cu milioane de becuri și modele frumoase într-o iluminare spectaculoasă de Crăciun. Iar nașterea CentroCentro își expune deja figurile cu toate scenele care nu pot lipsi la o naștere. În plus, în acest weekend vă puteți bucura în continuare de propuneri de teatru, muzică și film.

Iluminat de Crăciun

Mai multe din 230 locații din oraș

Crăciunul este chiar după colț și strălucirea lui se vede deja în iluminatul străzilor și piețelor și clădirilor sale pe care le puteți admira până pe 6 ianuarie. Milioane de lămpi care îndeplinesc cele mai stricte cerințe de eficiență energetică alcătuiesc proiectele care au fost instalate în mai mult de 1916 site-uri distribuite de 40 cartierele orașului. Anul acesta, una dintre principalele noutăți este marea naștere 3D instalată în Plaza de Colón, o figură înaltă de zece metri iluminată cu un total de 000. spoturi luminoase cu led, iar nou design al bradului luminos de la Puerta del Sol, deși nu va fi aprins până pe 4 decembrie. Ca și în anii precedenți, iluminatul prezintă propuneri ale artiștilor, designerilor și specialiștilor de prestigiu recunoscut. În total, 1916 lanțuri vor fi distribuite în tot orașul, 80 cireși și 11 brazi mari strălucitori, printre care se remarcă bradul natural uriaș din Plaza de España.

Â

Bethleem municipal

Centru Centru. Plaza de Cibeles, 1. Curtea de Operațiuni. Plaza de Cibeles, 1

Fidel întâlnirii cu Crăciunul, revine Încă un an la CentroCentro această naștere pe care o puteți vizita de vineri până pe 5 ianuarie viitoare. Asociația Creatorilor de Nașteri din Madrid este autorul acestei spectaculoase nașteri cu figuri în stil tradițional ebraic care anul acesta prezintă ca principală noutate o morfologie circulară, care permite observarea sa din orice punct de vedere. În ea vei putea contempla succesiunea istorică completă a evenimentelor legate de nașterea lui Iisus, precum și scenele tradiționale ale meseriilor precum fierarul, tâmplarul, ciobanul sau morarul și momente obișnuite precum gătitul acasă. sau dezlănțuirea copiilor. De asemenea, veți putea aprecia starea perfectă a complexului datorită restaurării sale recente, efectuate de artizani și tehnicieni dedicați conservării acestuia.

Â

Orașul vesel și încrezător (LECTURĂ DRAMATIZĂ)

Teatrul Spaniol. Sala Margarita Xirgu. Calle Príncipe, 20

O sută de ani de la Premiul Nobel în Literatură, acordat în 1916 lui Jacinto Benavente „pentru că a continuat cu demnitatea tradiţiilor teatrului spaniol». Pentru a sărbători această aniversare, Teatrul Spaniol a organizat o serie de lecturi dramatizate ale operelor sale. Weekendul acesta urcă pe scenă în acest format Orașul fericit și încrezător, scris in 1916, în care Benavente oferă o a doua parte a Los intereses vestidos, în același timp că reprezintă, într-o cheie simbolică, situația politică a Spaniei în raport cu conflictul din Primul Război Mondial.

Â

ABDULLAH IBRAHIM (JAZZMADRID)

Teatrul-Centrul Cultural Fernán Gómez din Ville. Plaza de Colón, 4

A mai rămas o săptămână pentru a continua bucurându-se de propunerile variate oferite de festivalul JAZZMADRID. În acest weekend, una dintre vedete va fi sud-africanul Abdullah Ibrahim, un muzician remarcat în antologiile de jazz și considerat unul dintre cei mai buni pianiști din ÃAfrica. S-a așezat pentru prima dată în fața acestui instrument la vârsta de șapte ani și de atunci nu a încetat să lucreze. Elvin Jones, John Coltrane, Ornette Coleman, Gato Barbieri, Don Cherry 80;¦ toți sunt muzicieni cu care a lucrat vreodată în deceniile anilor 60 Y 94. Iar trupa sa americană Ekaya a fost o lecție de viață în viitorul jazz al 94. De la începutul mileniului, au apărut înregistrări foarte recomandate ale sale. În acest concert vă puteți bucura de munca lui solo la pian.

Â

Sora mea mai mică (COPII CINEMA)

Cineteca Madrid. Plaza de Legazpi, 8

Duminica aceasta, sesiunea matineu a Cineteca , oferă acest film de animație, nominalizat la Oscar și Globurile de Aur, printre alte premii, și considerat una dintre cele mai bune creații ale japonezului Mamoru Hosada, spune povestea lui Kun, un copil de patru ani răsfățat și răsfățat ai cărui părinți se opresc. atent la momentul nașterii surorii lui Mirai și începe să sufere acasă situații pe care nu le mai trăise până acum. Dar apoi, versiunea adolescentă a surorii ei călătorește înapoi în timp din viitor pentru a trăi alături de Kun o aventură extraordinară dincolo de imaginație.

Barbados 111408 (TEATRUL)

Centrul de Cultură Contemporană Condeduque. Strada Conde Duque,

Sursa: Planuri culturale pentru weekend

În interiorul 25 a Festivalului Otoño, dramaturgul și regizorul Pablo Remón prezintă în premieră la Condeduque rescrierea tragicomediei sale Barbados etc., o piesă pe care a creat-o acum cinci ani și care este alcătuită din trei lucrări scurte care explorează lumea cuplului. Cele trei povești se desfășoară pe insula Caraibe Barbados, un spațiu imaginar în care personajele își povestesc poveștile, oferind diverse situații în care, cu note de umor și altele mai dramatice, se contrazic, mint, se joacă sau râd împreună. Barbados etc. A fost a treia producție a companiei La_Abducción, după Răpirea lui Luis Guzmán Y 21 ani de pace, care a primit patru nominalizări la Premiile Max și a fost finalist la categoria Cel mai bun autor nou. Apoi au venit El tratamiento, Los mariachis, Doña Rosita, annotada și Los phonies.

Despre autor

Publicitate

Publicitate

Hotnews.ro

Români în Madrid

Români în Madrid

Grupul românilor din Madrid pe Facebook

Contact

Contact Publicitate Banner Romanul.eu