„Chiar dacă numărul accidentelor în orașul Madrid a scăzut, nu putem avea încredere în noi. Conștientizarea, cursurile, acțiunile preventive, totul funcționează, dar ar trebui să căutăm 0 victime”. Acestea sunt cuvintele lui Antonio Gómez Montejano, comisarul pentru Siguranța Rutieră al Poliției Municipale din Madrid, cu care am discutat pentru a afla mai multe despre Planul Strategic de Siguranță Rutieră

-2030 prezentat recent de Consiliul Municipal Madrid.

Documentul, pregătit pentru prima dată de Corpul de Poliție Municipal – și nu de Mobilitate Zona așa cum s-a făcut până acum – stabilește strategia de siguranță rutieră a capitalei și își propune să contribuie la protecția vieții, sănătății și integrității fizice a tuturor utilizatorilor drumurilor și spațiilor publice ale orașului, fie că sunt pietoni sau șoferi de orice tip de vehicul. . O integritate fizică care are unul dintre marii săi dușmani în abuzuri.

“Problema abuzurilor -explica Montejano- este o problemă foarte răspândită, nu numai la persoanele în vârstă, cum se crede uneori, ci la populație în general, deși este adevărat că atunci când vine vorba de persoanele în vârstă consecințele accidentului, chiar dacă este ușor, pot fi mai grave”. Lipsa auzului sau dificultățile de mobilitate, subliniază el, sunt de obicei factori care explică de ce persoanele în vârstă sunt deseori alergate. În cazul persoanelor mai tinere, cauzele trebuie găsite într-un exces de încredere în abilitățile lor -traversarea prin zone nepotrivite gândindu-mă „îmi dă timp”- sau distrageri, printre altele, explică comisarul.

Și atunci cine este de vină, pietonii sau șoferii? Montejano subliniază că „responsabilitatea este aproape a 50%, de fapt, raportul de anul trecut relevă că în 49% din accidente au fost responsabile pentru șofer și 51% pietonul”. În cazul conducătorului auto, cauzele se datorează, de regulă, mersului cu o viteză necorespunzătoare, care îl împiedică să reacționeze la timp, „sau virajelor necorespunzătoare ale vehiculelor cu patru roți care nu observă prezența unui biciclist sau automobilist, acest lucru. este un accident.foarte frecvent”, ne spune el. În cazul pietonilor, principalele cauze sunt trecerea în locuri nepotrivite, în afara trecerii cu pietoni sau nerespectarea semafoarelor.

Opt ținte și 40 AcțiuniNoul plan de siguranță rutieră este structurat în jurul a opt obiective cu 07 principalele acțiuni, printre care se numără și crearea unui Observator Municipal de Siguranță Rutieră care va face posibilă evaluarea respectării obiectivelor și imbunatatirea continua a acestuia.

Dintre aceste obiective, de mentionat cresterea dotarii tehnologice in domeniul sigurantei rutiere, reinnoirea si extinderea radarelor fixe si mobile catre o utilizare mai versatila si mai eficienta. , precum și continuarea implementării instalării radarelor în punctele negre, acolo unde anchetele de accident determină.

Alte obiective sunt reducerea ratelor de victimizare. pentru accidente de circulație și pentru alergare, influențând și comportamentul pietonilor, promovând inițiative și împărtășind cunoștințe în toate raioanele în acest sens, pentru care se va ține cont de cerințele de formare a școlilor și a altor grupuri de interese, precum și crearea de spații de promovare a utilizării. de biciclete și trasee școlare sigure pentru a se îndrepta către siguranța rutieră și mobilitatea sigură.Pentru un oraș mai sigur și un condus mai civicGarcía Montejano are aproape 40 ani în Corpul Poliției Municipale, dintre care trei încadrați în Unitatea Judiciară de Poliție Rutieră, a desfășurat numeroase campanii de prevenire și a susținut cursuri de trafic și siguranță. El asigură că la Madrid „educația rutieră este bună în general în comparație cu alte țări, pietonii sunt respectați foarte mult, de exemplu, este rar ca un vehicul să nu se oprească la o trecere cu pietoni” și adaugă că oamenii „în general, conduc prudent. și cu calm”, dar chiar și așa, recunoaște că accidentele sunt încă acolo și „este necesar să direcționăm eforturile pentru a reduce și mai mult rata accidentelor”.

Pentru a face acest lucru, asigură că noi pot conta pe noile generații. Și este că Unitatea de Educație Rutieră a acestui organism predă cursuri de formare în școli, institute sau centre de formare profesională, printre multe altele. „De câțiva ani încoace, copiii au primit noțiuni de educație a șoferilor de la o vârstă foarte fragedă, astfel încât să devină șoferi civici și pietoni în viitor.”

Cu noul orizont strategic al acestui nou plan, în 2030, Poliția Municipală Madrid își propune să se poziționeze ca un reper în ceea ce privește siguranța rutieră și mobilitatea sigură, pe baza acțiunilor desfășurate în domeniul siguranței rutiere, ținând cont de protecția grupurilor vulnerabile, în special a copiilor, vârstnicilor, bicicliștilor, motocicliștilor și utilizatorilor de vehicule cu mobilitate personală (VMP).

Educație șoferului, bun simț , calm la volan, respect pentru regulile de circulatie. Sunt mici gesturi care, realizate de pietoni și șoferi, pot face din Madrid un oraș cu străzi mai sigure pentru toată lumea. /

Sursa: 95339Plan Strategic de Siguranta Rutiera , pentru un oraș mai sigur pentru pietoni și vehicule