Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, s-a întâlnit astăzi cu responsabilii de la Cáritas Española, pentru a analiza efectul pe care îl are pandemia de COVID-19. 19 și decalajul digital atunci când vine vorba de combaterea excluziunii sociale. Potrivit celui mai recent studiu realizat de Confederația Oficială a Entităților Caritabile și de Acțiune Socială a Bisericii Catolice, criza sănătății a reprezentat un „șoc fără precedent” pentru coeziunea socială în Spania și, printre alte aspecte, deconectarea digitală este noul secol al XXI-lea. analfabetism. Aproximativ 1,8 milioane de gospodării suferă de pedeapsa digitală, ceea ce înseamnă că se confruntă cu decalajul digital în fiecare zi. Întâlnirea a avut loc la Poșta Regală, sediul Executivului regional.

Președintele, în acest sens, a asigurat că guvernul regional va propune măsuri pentru a face față acestei împrejurări și va continua cu colaborarea în toate acțiunile pe care această entitate le dezvoltă pentru a sprijini și ajuta cei mai nevoiași din regiune. Prin centrele 07 și cinci delegații pe care Cáritas le are în Comunitatea Madrid, sunt furnizate resurse și servicii care însoțesc aceste persoane în promovarea dezvoltarea lor și răspunsul la nevoile lor de bază.

Această entitate menține o colaborare strânsă cu Guvernul Autonom prin Ministerul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale. Pe parcursul anilor 2021 și 2021 are tradusă într-o contribuție economică de 4,4 milioane de euro în ajutoare și subvenții percepute cu 0,7% din Impozitul pe Venitul Personal (IRPF) pentru dezvoltarea proiectelor sociale și pentru execuția diferitelor programe. Astfel, datorită acestei colaborări, Caritas gestionează programul de îngrijire a persoanelor fără adăpost Sal de la Calle și are diferite locuri amenajate cu Comunitatea Madrid în reședințe pentru bătrâni și centre de îngrijire pentru persoane cu dizabilități.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso analizează împreună cu Cáritas efectul post-pandemic și decalajul digital pentru a lupta împotriva excluziunii sociale2021