Valencia este orașul în care poți beneficia de plajă și de soare 365 de zile pe an. Plaja orașului Valencia poartă două denumiri: Plaja Malvarrosa sau Plaja Las Arenas. Se obișnuiește să se spună că partea mai apropiată de portul sportiv și faleza maritimă (Paseo Maritimo) este plaja Las Arenas.

Această fâșie de litoral se întinde până în zona hotelului Las Arenas care este un vechi stabiliment balnear de la care provine și numele plajei. Ceea ce este la nord de aces hotel se consideră a fi plaja Malvarrosa, denumire care este utilizată cel mai frecvent în mod oficial pentru întreaga plajă. Numele de Malvarrosa are istoria sa.

Grădinarul Gradinii Botanice din Valencia de la mijlocul secolului al XIX-lea era un francez care era și parfumier, se numea Félix Robillard. El și-a cumpărat teren în zona actualei plaje Malvarrosa unde cultiva flori din care extrăgea esențe pentru parfumuri. De la aceste flori, malvas rosáceas, se trage și numele plajei. Datorită faptului că această plajă se situează în apropierea cartierului Cabañal, veți putea auzi vorbindu-se în Valencia și de plaja din Cabañal.

Este o plajă lungă,cu nisip fin, cu o lărgime medie de 60 de metri. Particularitatea locului o constituie faptul că centrul istoric al orașului, unde a fost primul oraș fundat de romani, se găsește foarte aproape de plajă, la numai 3 Kilometri. Discuțiile din ultimul timp privind Cabañalul aveau ca obiect tocmai unirea centru orașului cu plaja printr-un mare bulevard care rezulta din prelungirea străzii Blasco Ibañez până la mare.

Cei care s-au opus proiectului primăriei consideră că aceste lucrări ar distruge farmecul istoric al cartierului Cabañal care în acest moment se găzește într-o stare de rușinoasă degradare. Vorbind de investiíi trebuie să spunem că începând din acest an plaja Malvarosa deține noi instalații sportive în valoare de 70 de mii de euro. La dispoziția pasionaților de sport pe nisip sunt puse 10 terenuri de volei de plajă, 4 terenuri de fotbal de plajă și șase coșuri de baschet.