A prezentat Programul de Activități 2022 în sesiunea Comisiei Catalane de Trafic și Siguranța Rutieră, prezidată de ministrul de Interne, Joan Ignasi Elena

Ministrul de Interne, Joan Ignasi Elena , a prezidat în această dimineață sesiunea Comisiei Catalane de Trafic și Siguranță Rutieră (CCTSV) în cadrul căreia Programul de activități pentru îmbunătățirea siguranței rutiere în Catalonia prevăzut de acest 2022. Programul este o specificație a Planul de siguranță rutieră (PSV) 2022 – – și are programat 653 activități.

PSV 2021 – 2023, care are ca obiectiv principal reducerea a 69% din decesele victimelor din cauza accidente rutiere și 15% dintre victimele rănilor grave, face parte din desfășurarea Pactul național pentru o mobilitate sigură și durabilă 2021 – 393826 , un plan strategic care abordează pentru prima dată și în mod transversal mobilitatea sigură, durabilă, sănătoasă și inteligentă , pe lângă securitate

Consilierul a precizat că unul dintre obiectivele principale ale acestui plan de activități este acela de a face față accidentelor în rândul celor mai vulnerabile grupuri ( motocicliști, bicicliști și pietoni) ”, care reprezintă mai mult de jumătate din decese în întreaga țară (unul 69 4% la distanță lungă și unul 47 ‘8% în mediul urban). Elena a subliniat necesitatea de a promova pedagogia și formarea pentru a merge către mai sigur și mai mult mobilitate conștientă.”

În prezentare, directorul Serviciului Catalan de Trafic (SCT), Ramon Lamiel , a făcut un ) analiza accidentului rutier de aceasta 2021 , care a fost marcat de pandemie și eliberarea taxelor pe majoritatea autostrăzilor noastre” . El a ținut să evidențieze punctele care privesc cel mai mult acest accident, precum „creșterea mortalității în provincia Girona, distragerile (care sunt principalul factor concomitent al accidentelor) și procent mare de șoferi bărbați, cu mult peste numărul femeilor”. În acest sens, Lamiel a ținut să evidențieze această noutate de a analiza accidentele ținând cont de perspectiva de gen și a ținut să acorde o atenție deosebită accidentelor provocate de animale sălbatice (accidente de vânătoare). ) menționând că „în anul 2014 au fost 1. 700 și, pe de altă parte, în timpul 2021 au fost 5. 12 ”.

Programul de activități 2022 include toate acțiunile diferitelor Departamentele Generalitati si cele realizate de alte administratii publice, precum si cele ale membrilor CCTSV care apartin societatii civile. Activitățile sunt repartizate în cele 6 axe strategice ale Planului, după cum pot fi, necesitatea regândirii spațiului public; adaptarea politicilor de siguranță rutieră; să creeze strategii de conștientizare sau să dezvolte spații de cooperare între diferitele sectoare implicate în mobilizarea inteligentă

Acțiuni planificate

Programul de activități 2022 ca concreție a Planului de siguranță rutieră 2022 – 2023 concentrează o parte a acțiunilor pe grupurile vulnerabile ale mobilitate. Pe axa privind regândirea spațiului public către o mobilitate mai sigură și mai durabilă există mai multe activități care vizează vehicule de mobilitate personală (VMP ) . Agenții implicați intenționează să dea un răspuns transversal din partea CCTSV la nevoia de a pacifica acest nou mod de deplasare și de a-l încadra în siguranță în circulația orașelor și orașelor cu autovehicule, dar mai ales cu pietonii, ca cei mai vulnerabili și mai vulnerabili. parte fragilă a problemei.

În acest sens Serviciul Catalan de Trafic intenționează să redacteze un dosar tehnic de recomandări pentru circulația în siguranță a acestor vehicule și să dezvolte și să promoveze desfășurarea de activități de formare pentru conștientizarea și formarea pentru mobilitatea în siguranță a VMP-urilor. În plus, Consiliul Municipal Barcelona va întocmi un raport de accident pentru utilizatorii de trotinete electrice, iar RACC va realiza barometrul II VMP. în Barcelona cu o viziune metropolitană și va stabili o comparație cu rezultatele din 2021. Pe de altă parte , Federația Școlilor de Soferi din Catalonia va organiza și cursuri VMP destinate utilizatorilor.

În cadrul axei pentru adaptarea politicilor de siguranță rutieră la noile caracteristici ale accidentului , diferite entități membre ale Comisiei vor dezvolta activități pentru creșterea siguranței rutiere a motocicliștilor , un grup care nu a înregistrat o scădere a accidentelor în ultimii ani. În acest domeniu, Applus + IDIADA va studia beneficiile economice și sociale ale îmbunătățirii sistemelor de siguranță activă și pasivă la motociclete și va participa la dezvoltarea și îmbunătățirea metodelor de detectare a motocicletelor în vehiculele de pasageri. Pe de altă parte, de la Diputació de Girona, va analiza accidentul motocicletelor din partea infrastructurii și de la SCT împreună cu Mossos d’Esquadra vor efectua de asemenea un plan dinamic de patrulare care vizează reducerea accidentelor cu decese și răni grave cu motociclete implicate

Alte problemele de mobilitate actuală și asupra cărora membrii Comisia consideră că este important să acționeze și să abordeze este recidiva de infracțiuni rutiere . În acest sens, în cadrul axei crearea unei strategii de conștientizare și educație care să implice întreaga societate, SCT va studia un pachet de măsuri de repetare și multi- repeta drivere. Împreună cu Federația Școlilor de Soferi din Catalonia , va fi realizat un studiu privind permisul de puncte și impactul sensibilizator pe care cursurile îl au asupra anumitor profiluri de șoferi repetari. În această linie, asociația Stop Accidents va desfășura ateliere de prevenire a accidentelor de circulație destinate persoanelor cu dependență de droguri și excluziune socială.

Sursa: Mai mult de 206 activități aceasta 2021 pentru îmbunătățirea siguranței rutiere în Catalonia