#Madrid –

Sunt medicii Emilio Bouza, Patricia Muñoz, Juan Berenguer și Jesús Guinea

Patru medici de la Serviciul de Microbiologie și Boli Infecțioase al Spitalului General Universitar Gregorio Marañón sunt printre cei mai buni 100 din Spania, potrivit prestigiosului „clasament” de Microbiologie al platformei „research.com”. Printre ei se remarcă Emilio Bouza, cercetător la centru și personal emerit al Serviciului de Sănătate din Madrid, care ocupă locul al doilea la nivel național, și Patricia Muñoz, actualul șef al serviciului, care ocupă locul nouă. În plus, Juan Berenguer și Jesús Guinea ocupă pozițiile 61 și, respectiv, 98.

Platforma research.com furnizează date științifice despre publicații de cercetare, conferințe și reviste. În plus, face diferit clasamente unde evidențiază cei mai buni experți și instituții. În acest caz, sunt clasificați cei mai buni 100 de cercetători din zona Microbiologiei țării noastre.

Principalele linii de cercetare ale serviciului de Microbiologie sunt: ​​„Infecția pacientului imunodeprimat și endocardita”, de Patricia Muñoz și Maricela Valerio, „HIV-Hepatita”, condusă de Juan Barenguer, „Infecția respiratorie și diagnosticul rapid”, cu Emilio Bouza. în față, „Molecular Mycology”, de Jesús Guinea și Pilar Escribano, „Clostidium difficile and Microbiome” de care Elena Reigadas este responsabilă sau COVID-19 Outbreaks by SARS-CoV-2, printre altele.

Serviciul de Microbiologie și Boli Infecțioase al Spitalului Gregorio Marañón este condus de dr. Patricia Muñoz, care este, de asemenea, clasată printre primele din lume în specialitatea sa. Un serviciu care are o echipă formată din 30 de medici de îngrijire, 13 rezidenți, 26 de asistente medicale, 17 TCAE, 30 de tehnicieni de laborator și 8 cadre administrative. Cu propria sa zonă la Institutul de Cercetare Gregorio Marañón, are o producție axată pe Microbiologie aplicată la om, cu un indice de impact în reviste și publicații de top de peste 150 de puncte pe an. Serviciul este împărțit în două grupe, una pentru Microbiologie generală și Boli Infecțioase și alta dedicată HIV și complicațiilor asociate acestuia.

Sursa: Comunitatea Madrid – Patru microbiologi de la Spitalul Gregorio Marañón, printre cei mai buni 100 din Spania