#Madrid –

Peste 200 de viitori specialiști au aflat despre oferta de formare a centrului

Spitalul General Universitar Gregorio Marañón a organizat cea de-a zecea zi a porților deschise pentru rezidenți, cu un mare succes de prezență, deoarece a avut participarea a peste 200 de viitori specialiști, care au putut afla despre oferta de formare a centrului și au vizitat cadrele didactice de unităţi în mâna tutorilor fiecărei specialităţi. Directorul general al acestui spital public din Comunitatea Madrid, Sonia García de San José, i-a felicitat pe participanți pentru că au promovat examenul MIR și i-a invitat să aleagă Gregorio Marañón pentru a-și desfășura formarea de specialitate, prezentând datele despre activitate și excelență. a spitalului.

În această a zecea ediție a Zilei Porților Deschise Marañón, desfășurată în Aula Magna, Javier de Miguel, șeful de studii, a făcut bilanțul activității didactice, iar directorul științific al Institutului de Cercetare în Sănătate Gregorio Marañón, Ismael Buño, le-a vorbit despre posibilitățile largi oferite de centru în această zonă. Trei locuitori din Marañón au explicat de ce au ales acest spital la momentul respectiv și cât de pozitivă a fost experiența lor.

Un spital didactic de referință

Spitalul Gregorio Marañón formează în prezent 577 de rezidenți cu diplome în Medicină, Nursing, Farmacie, Psihologie, Biologie, Fizică și Chimie și oferă anul acesta 153 de locuri noi, dintre care 125 corespund MIR.

El Marañón este unul dintre centrele care aleg de obicei primele locuri la examenul MIR în fiecare an. De asemenea, trebuie menționat că Gregorio Marañón este ales ca prima opțiune în cel mai mare număr de specialități dintre spitalele din Comunitatea Madrid și este, de asemenea, spitalul care completează primul locurile pe care le oferă. Pe de altă parte, în anul 2022, în Marañón au fost primite 742 de solicitări de rotații externe în oricare dintre serviciile centrului.

Spitalul Gregorio Marañón are 44 de unități didactice de diferite specialități și 5 unități de predare multiprofesionale: Ginecologie și Obstetrică, Pediatrie, Sănătate Mintală, Geriatrie și Medicina Muncii. Pentru pregătirea rezidenților, spitalul are o structură de predare consolidată, cu 167 de tutori pentru o listă completă de specialități didactice și peste 200 de profesori universitari în personalul său, inclusiv profesori titulari, profesori titulari și asociați. În plus, centrul își asumă și un angajament ferm față de cercetare, cu participarea rezidenților la mai multe proiecte.

Sursa: Comunitatea Madrid – Participare cu succes la a X-a Zi a porților deschise pentru rezidenți, organizată la Spitalul Gregorio Marañón