#Spania – Óscar Puente a participat la demararea lucrărilor la noua stație de navetă Parla Norte, un proiect „necesar” de „interes general” pentru îmbunătățirea comunicării în municipiu, promovarea utilizării transportului public și contribuția la decarbonizarea mobilității. Nu degeaba, cu viitoarea infrastructură se așteaptă să deservească 73% din populația Parlei, față de actualul 60%, și că peste 95.000 de persoane pot accesa rețeaua de navetiști într-un mod complet integrat cu tramvaiul.

„Noua stație era pe masă de 20 de ani. Dacă merge mai departe acum este din cauza luptei istorice a vecinilor săi și a hotărârii acestui Guvern. Pentru noi, Parla nu va fi niciodată un oraș de clasa a doua”, a spus ministrul, care, la rândul său, a explicat că acțiunea se înscrie în Planul Navetiști grație actualului Guvern.

Astfel, lansarea lucrărilor Parla Norte este încă un exemplu al angajamentului puternic al acestui Minister pentru dezvoltarea unei rețele de transport public durabile și de calitate în regiune, în care sunt planificate investiții de 7,1 miliarde de euro doar pentru Cercanías.

Viitoarea stație Parla Norte, care are un buget de 16,5 milioane de euro (TVA inclus), este, de asemenea, un exemplu pentru ceea ce ministrul caută să promoveze în toată țara în materie de mobilitate. „Din punct de vedere al durabilității, noua stație va fi eficientă; din punct de vedere al mobilității, va fi perfect interconectată cu alte moduri de transport; iar din punct de vedere al incluziunii, va fi o infrastructură accesibilă tuturor”, a asigurat el. .

C-4 este a doua linie cu cea mai mare cerere din centrul Madrid Cercanías, iar gara Parla este a șaptea cu cel mai mare volum de pasageri. Studiul funcțional realizat de Ministerul Transporturilor și Mobilității Durabile indică faptul că Parla Norte, cu o cerere potențială de peste 14.000 de utilizatori zilnici, va permite economii globale de 900 de ore pe zi pentru călătorii din Cercanías.

Efort de investițieStația Parla Norte este una dintre cele aproape 120 de acțiuni pe care Ministerul Transporturilor, prin Renfe și Adif, le realizează în Cercanías din Madrid, în cadrul unui Plan care are în vedere investiții în valoare de 7.100 milioane euro, cu 2.000 milioane euro mai mult decât cele anunțate de Guvernul anterior la începutul anului 2018.

Un plan din care s-au mobilizat deja peste 4.860 de milioane de euro, inclusiv peste 850 de milioane de euro în lucrări executate. Adică 70% din tot ce este planificat.

„A trecut mult timp de când am investit în Cercanías de Madrid așa cum face acest guvern. Realitatea este că, doar în Madrid, investim de cinci ori mai mult decât a fost alocat tuturor centrelor Cercanías din țară. Realitatea este că am achiziționat 211 trenuri noi pentru a reînnoi flota de navetiști din Madrid. Vorbim de un miliard de euro în trenuri numai pentru Madrid”, a subliniat Óscar Puente în timpul vizitei sale la lucrările gării.

Planul de navetiști are în vedere acțiuni pentru sporirea fiabilității și punctualitatea, pentru îmbunătățirea liniilor și gărilor sau construirea unora noi, pentru creșterea capacității, pentru trenuri noi. Astfel, obiectivul este de a oferi un serviciu public de calitate în ceea ce este coloana vertebrală a mobilității zilnice a madrilenilor.

În acest sens, lucrările care se desfășoară pentru asigurarea acestei Comunități cu o rețea de transport public durabilă și de calitate sunt compatibile cu prestarea serviciului, astfel încât efectele să fie cât mai minore.

Astfel, în ciuda incidentelor, punctualitatea anul trecut a fost de 96,6%, mai mare decât media pentru restul Spaniei și alte capitale europene precum Paris, Londra sau Bruxelles.

„Sunt investiții foarte mari care nu ne-au împiedicat să extindem serviciul gratuit pentru utilizatorii recurenți ai Cercaníasului. Această măsură beneficiază de marea majoritate a locuitorilor din Madrid și poate economisi o familie de patru membri de la 120 de euro la mai mult de 300 de euro pe lună. , în funcție de locul dvs. de reședință”, a explicat ministrul Transporturilor și Mobilității Durabile.

Noua stațieSituată în nord-estul municipiului, între stațiile Getafe Sector 3 și Parla, stația va asigura serviciul către Cercanías Madrid linia C-4 (Parla-Alcobendas/Colmenar Viejo), oferind acces la calea ferată de proximitate urbană și interurbană unui număr mai mare de călători. , reducând aglomerația la actuala stație Parla și va răspunde noilor dezvoltări urbane din zona înconjurătoare.

Clădirea de pasageri a fost proiectată ca un reper urban, un exemplu de arhitectură durabilă, cu o structură învăluitoare, sub formă de nervuri, care va acționa ca protecție pentru călători și canal pentru fluxurile de utilizatori. Proiectat pe un singur etaj, va avea un hol central, o zonă comercială pentru utilizare ca cantină și birouri pentru funcționarea gării și a serviciului de călători.

Holul central, situat sub anvelopa nervură, va avea o incintă de sticlă și panouri fotovoltaice pe acoperiș. Orientarea acoperișului vă va permite să vă bucurați de iluminarea naturală și de confortul climatic.

Stația va avea două peroane, acoperite cu copertine, care vor reproduce limbajul structurii nervurilor clădirii. Legătura dintre ambele platforme se va face cu un pasaj subteran accesibil, dotat cu lifturi, scări rulante și scări fixe. Proiectarea platformelor și a pasajului subteran are ca prioritate accesibilitatea și siguranța pentru călători.

Noua stație va avea o parcare de uz feroviar cu 60 de locuri – tot pentru persoane cu mobilitate redusă -, puncte de încărcare pentru vehicule electrice și spații pentru motociclete. Lângă parcare va fi zona „Kiss & Train” și zone rezervate stațiilor de taxi și autobuz de urgență.

Clădirea de pasageri și parcarea vor fi conectate printr-o zonă urbanizată de acces pietonal de gară, sporind interacțiunea socială, accesibilitatea și siguranța. În zona de apropiere pietonală au fost rezervate spații pentru parcare și reîncărcare biciclete și trotinete electrice și noi sisteme de mobilitate.

Ministrul Transporturilor și Mobilității Durabile, Óscar Puente, în discursul său la un eveniment care a marcat începutul lucrărilor

Sursa: Guvernul Spaniei – Óscar Puente pune viitoarea gară Parla Norte ca exemplu al angajamentului de a îmbunătăți trenurile Cercanías din Madrid