O imensă bucurie se trăieşte la Râmnicu Vâlcea, după ce duminică 18 aprilie, handbalistele echipei locale au obţinut o performanţă cu care România nu se mai lăuda din 1989. După un meci de zile mari contra celor de la ETO Gyor, Oltchim reuşeşte calificarea în finala Ligii Campionilor în urma victoriei cu 24-20, obţinută pe teren propriu şi se pregăteşte astfel să întâlnească în finală pe deţinătoarea trofeului, Viborg HK din Danemarca, la care evoluează şi compatrioata noastră, Cristina Vărzaru. După egalul (25-25) din Ungaria, fetele noastre aveau nevoie de o victorie pentru a merge mai departe.

 

Au obţinut-o duminică, dar nu fără sacrificiu şi emoţii, prima repriză fiind destul de echilibrată. În partea a doua a întâlnirii, româncele au ieşit la rampă prin evoluţia superbă a portarului echipei naţionale, Paula Ungureanu şi prin cea a extremei dreapta, Ada Nechita care cu cele 8 goluri înscrise a fost şi golgeterul partidei. Pentru pivotul Oana Manea care a marcat de asemenea 4 goluri, această victorie a fost cel mai frumos cadou, într-o zi în care a împlinit 25 de ani.

Steluţa Luca, verişoara lui Lucian Bute, are şi ea două motive de bucurie: victoria echipei sale şi cea a vărului ei. Printre cei 3000 de suporteri ce le-au încurajat pe românce s-a aflat şi Gică Hagi, care la final a fost înconjurat de fetele noastre într-un gest comun de mulţumire. În echipa oaspete au jucat româncele Aurelia Brădeanu şi Simona Spiridon care au avut o evoluţie bună, marcând împreună trei din golurile maghiarelor.

Elevele lui Radu Voina vor juca finala cu Viborg pe 8-9 mai (turul) şi pe 15-16 mai (returul). Palmaresul între cele două finaliste este de 4 victorii româneşti un egal şi 5 înfrângeri.