Judoka Alina Dumitru a pierdut astazi finala categoriei 48 de kilograme, la Jocurile Olimpice de la Londra, si a ramas cu medalia de argint, prima pentru Romania la competitia din Marea Britanie, scrie Mediafax.

In ultimul act al categoriei 48 de kilograme, Alina Dumitru s-a confruntat cu Sarah Menezes (Brazilia), o sportiva cu 8 ani mai tanara si fara vreo medalie olimpica in panoplie.Tatonarea a fost indelungata, cu contracarari din ambele parti si strigate ale antrenorilor de pe margine.

Dupa un minut si jumatate, la o fixare facuta de brazilianca, Alina Dumitru s-a resimtit, dar nu a cedat, reluand lupta cu ambitie si mai mare, in pofida durerilor. Menezes a continuat sa o „oboseasca” pe Alina, care era incurajata de antrenorul Bercean: „Du-te tu prima, lupta tu, nu astepta!”, cand mai era doar un minut si jumatate din lupta.

„Acuma-i momentul!”, a mai strigat Bercean, dar Menezes a punctat imediat, cu yuko, 0-1. Mai ramasese o singura carte pentru Alina: atacul. 25 de secunde, 10, Menezes a punctat din nou, din pacate decisiv, 0-11, pentru medalia de aur.

Citeste in continuare