Ministrul regional al Madridului pentru Probleme Sociale, Salvador Victoria a criticat restrictiile aplicate romanilor din Spania pentru lipsa de siguranta juridica pe care acestea au creat-o.

Mie nu-mi place moratoriul si ceea ce nu-mi place in mod special este nesiguranta juridica pe care a creat-o. Nu se poate face o politica de imigratie bazata pe schimbari bruste. Acum 4 ani, Spania era o tara de porti deschise in care se ofereau acte pentru toti si nu se termina inca legislatura si ne trezim cu masuri restrictive asupra liberei circulatii a muncitorilor europeni. Din punct de vedere legal, tratatele europene prevad posibilitatea aplicarii unor restrictii, deci nu putem vorbi de discriminare, dar eu imi doresc ca in decembrie 2012 sa se termine definitiv cu restrictiile pentru romani. Eu cred ca restrictiile sau barierele nu sunt bune pentru nici o economie„, ne-a precizat ministrul regional pentru Probleme Sociale si Imigratie, Salvador Victoria.

Pe deasupra, oficialul madrilen a remarcat aportul adus de romani si bulgari la nivelul economiei regionale. „Spaniolii suntem datori fata de romani si fata de bulgari, pentru ca potrivit ultimelor date in perioada de bunastare economica, intre 2004 – 2009, romanii si bulgarii au adus 1,7 % din PIB„, a subliniat Salvador Victoria.

In regiunea Madrid traiesc acum 216 mii de romani, cu 6 mii mai putini fata de anul trecut.