#Spania – Afiliații la asigurările sociale legate de activități turistice au crescut cu 5,5% în luna mai față de aceeași lună a anului precedent și s-au situat la 2.752.872. Acesta este cel mai bun mai din seria istorică, conform datelor publicate de Turespaña. Ocuparea forței de muncă în turism reprezintă acum 13,3% din totalul afiliaților din toate sectoarele economiei spaniole.

Pentru ministrul Industriei, Comerțului și Turismului, Héctor Gómez, „datele de astăzi reprezintă o veste extraordinară la porțile unei veri care va fi și ea istorică atât ca număr de turiști, cât și ca cheltuieli: ocuparea forței de muncă este în creștere și ceea ce este mai bine, calitatea ocuparea forței de muncă este în creștere. Cifrele arată că sectorul turismului și-a revenit nu doar cantitativ, ci și că depune un mare efort calitativ pentru îmbunătățirea nivelurilor de atenție, serviciu și calificare, în același timp că profesioniștii din sector se bucură de un nivel social mai mare. protectia si garantarea drepturilor muncii”.

Numărul salariaților crește cu 6,7%În luna mai, numărul angajaţilor din sectorul turismului a crescut cu 6,7% faţă de acum un an, iar acest tip de muncitor reprezintă acum 81,9% din totalul persoanelor angajate în sectorul turismului. În subsectorul în care lucrătorii au crescut cel mai mult, acesta a fost în ramura de activitate a touroperatorilor (13,4%). În plus, în această lună mai și numărul lucrătorilor independenți a crescut cu 0,5%.

Toate ramurile de activitate crescÎn luna mai afiliații afiliați activităților de turism au crescut de la an la an, în termeni absoluti, cu 144.272 de lucrători, iar variația afiliaților a fost pozitivă în toate ramurile de turism.

În ramura ospitalității, creșterea a fost de 87.544 de afiliați (55.257 în servicii de alimentație și băuturi și 32.287 în servicii de cazare), iar în agențiile de turism creșterea a fost de 6.571 de muncitori. În plus, în alte activități turistice ocuparea forței de muncă a crescut cu 50.157 persoane.

Insulele Baleare și Canare, comunitățile în care ocuparea forței de muncă crește cel mai multAșa cum sa întâmplat în lunile precedente, în luna mai trecută toate comunitățile autonome au cunoscut o creștere a afiliaților la asigurările sociale legate de sectorul turismului.

În termeni absoluți, cele mai mari creșteri au avut loc în Andaluzia, Catalonia, Comunitatea Madrid, Insulele Baleare și Insulele Canare. În termeni relativi, Insulele Baleare (8,1%) și Insulele Canare (7,4%) sunt comunitățile cu cele mai mari creșteri.

Lucrator in sectorul ospitalitatii

Etichete: Angajare Economie Sursa: Guvernul Spaniei – Ocuparea în turism ajunge la 2,75 milioane de membri ai asigurărilor sociale