Serviciul de Munca din regiunea Madrid nu mai valideaza reinnoirea cererii de munca (sello de la demanda de empleo) decat pana la 10:30 dimineata.

Printr-o informatie publicata pe pagina web a guvernului regional, Serviciul de Munca din Comunitatea Madrid anunta ca reinnoirea cererii de munca la Madrid se mai poate face doar intre orele 9:00 – 10:30.

Oficiile de Munca ofera o serie de servicii considerate drept proceduri rapide in intervalul orar de la 9 la 10:30 dimineata, asa cum este reinnoirea cererii de munca, obtinerea unui duplicat, modificarea datelor personale si profesionale sau semnarea de contracte, printre altele. Astfel, se optimizeaza asistenta personalizata care se ofera de la acea ora celor care cauta un loc de munca„.

Ca sa usureze procedura de reinnoire a cererii de munca, serviciul public pune la dispozitie un serviciu online numit Portal de Empleo (http://www.madrid.org) si prin telefonul de informatie pentru cetateni 012.

Ca sa poata fi folosit Portal de Empleo este necesar ca fiecare utilizator sa se inregistreze pe pagina web, iar daca se prefera serviciul telefonic 012 pentru reinnoirea documentului „demanda de empleo„, fiecare solicitant trebuie sa anunte Oficiul de Munca si sa ofere numarul de mobil specificand solicitarea acestui serviciu.

Toti somerii din Spania sunt obligati sa-si reinnoiasca cererea de munca o data la 3 luni ca sa poata primi ajutorul de somaj.