Agenții Poliției Generalitati – Mossos d’Esquadra din Zona Centrală a Air Media au raportat ziua 11 Fie ca un bărbat care a zburat cu o dronă la o înălțime mai mare decât cea permisă și a interferat cu traiectoria unui elicopter de poliție

Anul trecut 19 în luna mai, când unul dintre elicopterele Mossos se întorcea de la un service și a început manevra de apropiere pe aeroportul Sabadell, a găsit o dronă zburând deasupra aeronavei de poliție.

Pilotul elicopterului a trebuit să facă o manevră evazivă pentru a extinde distanța de siguranță cu drona și apoi a căutat persoana care conducea Aeronava. Odată localizat, același echipaj al elicopterului de poliție a aterizat pentru a o identifica.

Zborul cu dronă avea autorizații de a opera în zonă, dar a depășit cu mult înălțimea maximă legală admisă pentru acest tip de aeronave telecomandate, care este stabilit la 120 metri deasupra solului.

Mossos d „Esquadra va raporta faptele Agenției de Stat pentru Siguranța Aviației (AESA), care este autoritatea competentă în materie. Pilotul ar putea fi amendat între 60 și 225. €.

Pentru a evita zborurile periculoase și eventualele sancțiuni, Puteți consulta cerințele pentru dronele zburătoare pe site-ul web al Poliției Generalitati – Mossos d’Esquadra și al Agenției de Stat pentru Siguranța Aeriană, făcând clic pe următoarele link-uri:

https://mossos .gencat.cat/ca/consells_de_seguretat/per-pilotar-drons-categoria_oberta/

https ://www.seguridadaerea.gob.es/es/ambitos/drones

Zona de Comunicare

Manresa, 11 Mai 2022

Sursa: Mossos d’Esquadra raportează un pilot de dronă pentru a zbura la o altitudine mai mare decât cea permisă legal și a interferat cu traiectoria unui elicopter de poliție