Numărul de membri ai Securității Sociale din Catalonia a crescut cu 4,3% în martie față de anul precedent și a ajuns la 3. 358 523 persoane, conform datelor provizorii de la Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Creșterea de la an la an a afiliaților are loc în toate județele, conduse de Aran (, 0%) și La Selva (6,9%), urmate de creșteri similare pentru Alta Ribagorça (5,6%), Alt Empordà (5,4%) și Baix Camp (5,2%). La capătul inferior, există 6 județe cu variații sub 2%: Les Garrigues, Pallars Jussà, Pla d’Urgell, Pallars Sobirà, Conca de Barberà și Terra Alta

În raport cu luna din februarie 2022, numărul membrilor a crescut cu 0,6% în Catalonia în ansamblu și este a doua lună consecutivă cu creștere a afiliaților. Creșterea s-a mutat în majoritatea județelor. Cele mai intense creșteri au fost înregistrate în Baix Empordà (2,8%), La Selva (2,6%) și Tarragonès (2,0%). Pe de altă parte, sunt 7 județe cu variații negative față de luna precedentă, care ajung până la -2,9% în Aran.

De la an la an. creșterea numărului de membri este mai mare la femei (4,7%) decât la bărbați (4,0%), în martie

În martie și față de aceeași lună a anului trecut, numărul femeilor afiliate la asigurările sociale crește ușor peste cel al bărbaților 78. 390 . 218 afiliați), ceea ce reprezintă o creștere anuală de 4,7% și, respectiv, 4,0% în Catalonia în ansamblu . Pe județe, toate cresc atât numărul de membri, cât și numărul de afiliați.

Numărul de membri mai mic decât 29 ani este cel care crește cel mai mult , 5 %)

În martie, toate grupele de vârstă și-au crescut numărul de membri față de martie 2021. Pe județe, grupul de 31 în 44 ani este singurul care a înregistrat scade și a făcut acest lucru în 26 județe.

Afiliați sub 31 ani (reprezentând 18), 3% din totalul afiliaților) au crescut, procentual, cu mult peste restul grupelor și au făcut-o în toate județele. În Catalonia în ansamblu, grupul cel mai tânăr a crescut cu unul 12, 5%, iar unde a fost cel mai mare este în Aran 24, 4%), Alt Empordà 13, 6%), i la Selva (16, 3%).

Afiliați ai 30 a 33 ani au crescut cu 0,6% în martie comparativ cu aceeași lună a anului trecut. Aran (7,1%), La Selva (3,2%) și La Garrotxa (2,6%) sunt județele care cresc cel mai mult în această grupă de vârstă, în timp ce Conca de Barberà (-3,3) %) și Pla d’Urgell (-2,3%) ) sunt cele care scad cel mai mult.

Afiliații 45 a 41 ani au crescut cu 4,5% în Catalonia în ansamblu și în toate județele, cu cea mai mare variație în Aran (, 4%) și al Baix Camp (7,0%). Pe de altă parte, cei în vârstă 68 5,6% în Catalonia ca întreg și în toate județele, în special în Baix Penedès (9,6%) și Aran (9,2%).

Creșterea de la an la an a numărului de filiale străine ((12, 4%) este mai intens decât cel al afiliaților de naționalitate spaniolă (3,1%) în toate județele

După naționalitate, raportul anual creșterea numărului de membri străini este mai intensă decât cea a persoanelor de naționalitate spaniolă în Catalonia în ansamblu , 4%, respectiv 3,1%) și în toate județele și Aran.

În martie, 80, 5% dintre afiliații din Catalonia sunt de naționalitate spaniolă, în timp ce afiliații străini reprezintă 16, 5% din total. La Segarra este regiunea în care proporția afiliaților străini este cea mai mare (33, 9%) și dublează media catalană. Alt Empordà și Barcelonès au, de asemenea, proporții mari (ambele, unul 25, 2%) și, pe de altă parte, Anoia, Berguedà și Vallès Oriental sunt județele în care este cel mai scăzut, sub 9%.

Sectorul serviciilor continuă să fie singurul care a crescut afilierile în toate județele în luna martie, față de aceeași lună a anului trecut

Sectorul serviciilor, care reprezintă 84, 6% din afilieri, a crescut în 136.567 afilieri in martie fata de aceeasi luna anului precedent, cifră care reprezintă o creștere de la an la an de 5,2%, cea mai mare dintre toate sectoarele. Pe de altă parte, toate județele au crescut numărul de afilieri la servicii. În cifre absolute, se evidențiază creșterile din Barcelonès (44. 724), Vallès Occidental . 724), Baix Llobregat . 259 )); în schimb, în ​​cifre relative, județele cu cele mai mari rate de schimbare sunt Aran (13, 5%) și La Selva (8,8%)

Sectorul industrial numărul de afilieri a crescut cu 2,6% în martie comparativ cu un an în urmă ( 80 afilieri ). Industria a crescut afilierile în toate județele, cu excepția Aran (-0,9%) și Garraf (-0,6%). Se evidențiază creșterile relative ale Alt Empordà, Alt Urgell, Garrigues și Priorat, cu variații de peste 6%. În cifre absolute, cele mai mari creșteri sunt situate în Vallès Oriental (1. 355)), în Vallès Occidental 926), si in Maresme (918).

Constructii, cu o crestere de 7. 259 afilierile în Catalonia față de aceeași lună a anului precedent, au crescut cu 3,5% de la an la an. . Pe județe, toate, cu excepția a trei, cresc numărul de afilieri. În cifre absolute, cea mai mare creștere este cea a Barcelonès (2. 136)), în timp ce în relativ cifre, cea mai mare creștere este cea din Alta Ribagorça (11, 2%).

Agricultura este singurul sector care a redus numărul afiliațiilor la asigurările sociale (- ), ceea ce reprezintă o scădere de 1,7% de la an la an. Pe județe, numărul de afilieri a scăzut la 30 judeţe. În cifre absolute, cea mai mare creștere este cea a Segrià (80 afilieri), în timp ce cea mai mare scădere este în Montsià (- 218 afilieri).

Cea mai mare proporție de afilieri cu fracțiune de normă este în La Cerdanya

În martie, 16, 5% din afilieri sunt part-time si în cazul femeilor proporția este 30, 3%, mai mult de două ori decât bărbații 15, 7%). La Cerdanya este regiunea în care ponderea afiliațiilor cu fracțiune de normă este mai mare 24, 7%) urmate de Alt Urgell, Pallars Jussà, Priorat și Terra Alta (toate cu procente în mediu de la 918 %). În schimb, Aran are cel mai scăzut grad de părtinire (18, 3%). Vă rugăm să rețineți că afilările sunt supuse efectului sezonier

Cele mai mari proporții de contracte temporare în afilieri sunt, pe de altă parte, Ribagorça și Aran

În martie, pe 24, 2% din afiliațiile la asigurările sociale pentru o altă persoană sunt temporare în Catalonia în ansamblu. Județele cu cel mai mare grad de temporalitate sunt Alta Ribagorça (30, 6%) și Aran 30, 1%). Pe de altă parte, cel care prezintă cel mai scăzut grad de temporalitate este Baix Empordà (16, 7%).

Sursa: Afiliații la asigurările sociale cresc în toate județele în luna martie, comparativ cu anul precedent