Polițiști ai Generalitati-Mossos d’Esquadra din cadrul Diviziei de Investigații Criminale (DIC) din regiune Unsprezece persoane au fost arestat pentru comiterea de infracțiuni contra sănătății publice sub formă de trafic de droguri, nu numai în interiorul închisorii, ci și în municipiile Cornellà de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Hospitalet de Llobregat, Terrassa și Sabadell.

Ancheta a început în luna noiembrie a lunii 2020 datorită informațiilor culese de echipa Zonei Informații și Securitate a Direcției Generale de Afaceri Penitenciare (DGAP) care a subliniat că deținuții centrului fac trafic cu substanțe stupefiante, introduse din exterior.

Anchetatorii au putut stabili că deținuții au avut colaborarea unor rude. de deținuți, lucrători ai aceluiași centru și deținuți aflați în concediu și care au introdus droguri

U După analizarea participării și implicării unora dintre aceste persoane, s-a putut dovedi că în această activitate au fost implicate trei grupuri de deținuți, fiecare având propria rețea de colaboratori. Ca urmare, unele stupefiante au fost interceptate în urma contactului apropiat între rude (față în față) și reîntoarcerea deținuților din permisele de închisoare.

Funcționarea de dispozitivul

25 din februarie 418702, anchetatorii au efectuat șapte percheziții domiciliare, două depozite și dulapuri și au arestat 11 persoane, inclusiv trei funcționari ai închisorii și un Centru pentru Inițiative de Reintegrare (CIRE). Aceste persoane ar putea avea legătură, fie cu presupusa vânzare de stupefiante în viața lor privată, fie cu traficul de substanțe în interiorul penitenciarului în cadrul activității care se desfășoară în atelierele

. Printre deținuți, pe lângă personalul penitenciar, se numără și rude ale deținuților care s-au implicat activ în introducerea drogurilor în centru. În plus, sunt cercetați doisprezece deținuți care sunt acuzați că au primit și distribuit droguri în interiorul penitenciarului.

Latura dispozitivului care a afectat închisoarea.Interiorul centrului penitenciar a fost efectuate de funcționari publici din același centru, în coordonare cu conducerea centrului, AIS și Mossos d’Esquadra. Au fost percheziționate mai multe celule din modulele în care locuiau deținuții anchetați. Mulți dintre deținuți au fost transferați în alte penitenciare pentru a eradica această activitate infracțională.

Una dintre grupurile anchetate a avut colaborarea rudelor, stabilite în cartierul Sant Ildefons. de Cornellà de Llobregat, care, în același timp, crease o rețea de vânzări „cu amănuntul” de medicamente în acest cartier și care le-a adus numeroase profituri.

Cu informațiile obținute de Personalul DGAP a dezvăluit că unii dintre oficiali au fost în contact cu foști deținuți sau rudele acestora, cu care au interacționat sau au avut relații neobișnuite, ceea ce era o practică neobișnuită din partea personalului penitenciarului.

. Deținuții au fost predați Judecătoriei nr. 6 din Martorell care a păzit cazul, care a decretat libertatea cu acuzații și măsuri asigurătorii pentru toți.

Zona de comunicații

Barcelona, ​203 februarie 203

Sursa: Mossos d’Esquadra demontează o rețea de trafic de droguri în interiorul unei închisori cu presupusa participare a funcționarilor publici 418702