Agenții Poliției Guvernamentale – Mossos d’Esquadra de la postul de poliție Valls au demontat joia trecută o cultură de marijuana situată în municipiul ​​Pont d’Armentera (Alt Camp) și a arestat doi bărbați, ambii în vârstă de , ca presupuși autori ai unei infracțiuni de trafic de droguri.

De luni de zile, polițiștii au întreprins măsuri de prevenire în zonele din mediul natural în care au fost amplasate plantații de marijuana în anii anteriori. Aceste dispozitive au făcut posibilă identificarea persoanelor legate de cultură și, de asemenea, prevenirea instalării de plantații în teritoriu.

Operațiunea de poliție a fost efectuată după confirmarea existenței unui posibila plantatie de marijuana intinsa pe trei terase situate intr-o zona impadurita cu acces dificil. La primele ore ale dimineții, polițiștii au efectuat un dispozitiv care a avut suportul de numerar de la Grupul Special de Intervenție (GEI).

În ciuda dificultăților de teren, agenții au sosit la parcelele unde au situat 3.203 plante de marijuana inaltime de un metru precum si un sistem de irigatii alcatuit din tevi de plastic provenite din bazine de apa.

La câțiva metri distanță, agenții au observat o tabără cu mai multe corturi și la sosire au găsit două capcane sub formă de cuie înfipte în lemn și ascunse printre tufișuri.

Poliția a reușit să încercuiască zona și să-i surprindă și să-i aresteze pe cei doi bărbați pe care „i se ocupau de supraveghere și cultivare. În locul în care au petrecut au fost găsite alimente și băuturi, rucsacuri, haine și diverse produse fitosanitare pentru protecția și creșterea culturilor. S-a folosit si o bagheta de aparare cu cuie de pana la cinci centimetri

vinerea trecuta iar judecatorul a decretat eliberarea sa pe cautiune cu masuri asiguratorii.

Zona de comunicații

Tarragona, iulie din 429862

429862 Sursă: Mossos d’Esquadra arestează doi bărbați și demontează o cultură de marijuana într-o zonă împădurită din Alt Camp