#Spania – Ministrul pentru Știință și Inovare a evidențiat talentul oamenilor și entităților premiate cu Premiile Naționale pentru Inovare și Design 2022 pentru crearea de soluții care îmbunătățesc viața oamenilor și promovează societatea.

Ministrul a subliniat acest lucru în cadrul ceremoniei de decernare a Premiilor Naționale pentru Inovație și Design 2022, care a fost prezidată de Majestatea Sa. regii la Centrul Niemeyer din Avilés.

În ediția din 2022, Rocío Arroyo, Sacyr și Marine Instruments au fost premiate la categoriile Inovație, în timp ce Inmaculada Bermúdez, Alba González și Enea au fost premiate la categoriile Design. De asemenea, Emilio García și Servicios Digitales de Aragón au primit mențiuni speciale.

În cadrul discursului său, Morant a subliniat că aceasta este ediția cu cele mai multe femei premiate din istoria Premiilor. „Cu această piatră de hotar, putem spune tare și clar că țara noastră are femei ingenioase, creative, întreprinzătoare și enorm de talentate”, a declarat ea.

În plus, ministrul s-a referit la ambiția și efortul lui Avilés de a promova o cultură a inovației în companii și de a crea un ecosistem științific și tehnic capabil să atragă și să genereze talente de calitate, investiții și locuri de muncă.

„De la Guvernul Spaniei dorim să extindem oportunitățile în cadrul Comunităților Autonome, consolidându-le punctele forte științifice și inovatoare în fiecare teritoriu, care sunt calea inteligentă către o societate mai egalitară, mai prosperă și mai rezistentă”, a asigurat ministrul.

Regele a subliniat că efortul zilnic al câștigătorilor se concretizează în proiecte care presupun progres, evoluție și progres în beneficiul oamenilor în domenii precum sănătatea, infrastructura, transportul sau serviciile digitale.

În acest sens, el a afirmat că câștigătorii sunt expresia cea mai vizibilă a unei societăți cu un angajament din ce în ce mai mare față de un viitor care trebuie să se bazeze neapărat pe cunoaștere, durabilitatea mediului, incluziune socială și egalitate între bărbați și femei.

De asemenea, Regele a remarcat că inovația și designul se unesc în scopul inalienabil de a îmbunătăți viața tuturor oamenilor, obiectiv care trebuie să însoțească întotdeauna activitatea autorităților publice.

Actul a inclus și președintele Principatului Asturias, Adrián Barbón; primara din Avilés, Mariví Monteserín; și secretarul general pentru inovare al Ministerului Științei și Inovării, Teresa Riesgo; și secretarul general pentru cercetare, Raquel Yotti; printre alte autorități.

Premiile Naționale pentru Inovație și DesignAceste premii sunt cea mai importantă recunoaștere din Spania în domeniile inovației și designului și disting acele persoane și entități care au făcut din inovație un element esențial în dezvoltarea strategiei lor profesionale și a creșterii afacerii.

De asemenea, ei recunosc profesioniștii și companiile care au contribuit semnificativ la creșterea prestigiului designului spaniol și entitățile care, încorporându-l în strategia lor de afaceri, au demonstrat că designul este o pârghie puternică pentru inovare și competitivitate.

Natura acestor distincții este strict onorifică, cu excepția Premiului Național pentru Inovare la modalitatea ‘Întreprinderi Mici și Mijlocii’, care are o dotare economică de 50.000 de euro; Premiul National de Design la modalitatea ‘Profesionisti’, care are o dotare de 50.000 de euro; și Premiul Național de Design la modalitatea „Tineri Designeri”, a cărui sumă este de 30.000 de euro.

Diana Morant

Mai multe informatii Galeria foto pe Flickr a Ministerului Științei și Inovării Sursa: Guvernul Spaniei – Morant evidențiază talentul Premiilor Naționale pentru Inovație și Design pentru a crea soluții care îmbunătățesc viața oamenilor