Asociaţia Culturală de Ajutor şi Integrare a Poporului Român din Alcalá de Henares, tel.678056234, 918787634 vă convoacă la MITINGUL din ziua de 29 NOIEMBRIE, orele 13-14:30, din Piaţa Cervantes – Alcalá de Henares, ca act de protest faţă de  situaţia de uitare a clasei politice româneşti faţă de cetăţenii săi. Acest miting nu este doar un act de protest, trebuie să fie un act civil, un angajament al cetăţenilor români din diaspora pentru îmbunătăţirea situaţiei politice din România. TOŢI avem o datorie faţă de patria noastră şi politicienii faţă de noi, ca atare trebuie să ne străduim pentru a ajunge la acorduri care să permită îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor patriei, atât a celor care locuiesc acolo cât şi a celor care au emigrat.

Intrarea în U.E. a creat expectative care, departe de a se fi împlinit, sunt subutilizate. În fiecare an se pierd fonduri care ar trebui să slujească îmbunătăţirii calităţii vieţii românilor.

Astăzi cetăţenii români care au emigrat în căutarea unei vieţi mai bune, pentru copiii lor şi pentru ei, sunt unii din principalii investitori în România; au contribuit la cunoaşterea ţării lor, promovând turismul, cultura, produsele, ospitalitatea tipice acesteia şi acţionează ca amabasadori ai ei acolo unde locuiesc.

Vrem să atragem atenţia politicienilor noştri, deoarece credem că, dacă nu suntem în stare să schimbăm în bine situaţia economică şi socială şi să eradicăm corupţia, democraţia noastră va fi în pericol iar întoarcerea noastră neviabilă.

Trebuie să sporească transparenţa în instituţii şi să se stimuleze participarea cetăţenilor, or aceasta înseamnă un efort comun ce presupune angajamentul forţelor politice, al agenţilor sociali şi dezvoltarea unei societăţi civile angajate şi implicate în schimbarea în bine a României.

Reprezentanţii partidelor trebuie să cadă de acord şi să elaboreze împreună un model de dezvoltare, un model de stat al buneistări care să permită, indiferent de cine va guverna, să se stabilească ca obiectiv principal schimbarea în bine a societăţii, solidaritatea şi justiţia, pentru ca, cu participarea TUTUROR să putem construi o Românie mai bună, care să ocupe locul  ce-i corespunde în comunitatea internaţională.

Nu trebuie să uităm că suveranitatea poporului îi aparţine poporului şi că ne revine nouă, cetăţenilor, datoria de a lupta pentru drepturile noastre.

Dacă nu ne mişcăm noi nimeni nu o va face pentru noi. (Comunicat de presă)