Prin acest proces, se deschide un canal de comunicare cu toți agenții interesați pentru a-și propune proiectele asociate cu lanțul valoric complet al hidrogenului verde și stocarea energiei , precum și să identifice pe cele care se potrivesc cel mai bine cu capacitățile Centrului de Dezvoltare Tehnologică, ținând cont de faptul că CIUDEN va fi promotorul acestor proiecte și că acestea se vor desfășura în respectivele facilități. În acest scop, în primă instanță, CIUDEN va proceda la achiziționarea respectivelor unități de proces pe baza mecanismelor de contractare disponibile pe baza respectării principiilor sale directoare și, odată finalizate construcția și punerea în funcțiune, Fundația va opera unitățile de proces anterior. dobândite conform diferitelor programe tehnologice.

În acest fel, manifestările de interes colectate vor ajuta dezvoltarea tehnologică în materie energetică și, odată cu aceasta, poziționarea țării ca reper în hidrogen verde și stocarea energiei, chei pentru generarea de surse regenerabile și flexibilitatea îmbunătățită a sistemului de generare a energiei.

Acest apel face parte din procesul de adaptare a instalațiilor existente ale CIUDEN din Cubillos del Sil pentru a avea unități concentrate pe aceste două domenii de acțiune, așa cum se prevede în Componenta din Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență (PRTR), în concret, în planul C. Proiecte de cercetare-dezvoltare în stocarea energiei și eficiență energetică.

Cei interesați de care își trimit manifestările de interes trebuie să o facă înainte de următoarea 14 octombrie 2022 la următoarea adresă de email bzn-mdiciuden@ciuden.es, indicând în subiectul mesajului „Numele propunerii entitate – Titlul proiectului” și completarea apelului care este atașat prezentei note și care se găsește la aceste link-uri:

Versiunea în spaniolăVersiunea în englezăDe asemenea, marțea viitoare 10 septembrie la 10: va avea loc un webinar deschis pentru a prezenta acest proces, precum și pentru a clarifica eventualele îndoieli. Această conferință poate fi urmărită prin canalul YouTube al CIUDEN ITJ.

Capacitățile singulare ale CIUDEN Fundația Orașul Energiei (CIUDEN) este o fundație din sectorul public de stat, pe lângă Institutul pentru Tranziție Justă (ITJ), și dependent de Secretarul de Stat pentru Energie al Ministerului Tranziției Ecologice și Provocării Demografice (MITECO). Printre activitățile sale care urmează să fie dezvoltate în domeniul energiei, o atenție deosebită se acordă celor legate de eficiența energetică, energiile regenerabile, digitizarea, dezvoltarea de noi

stocare. tehnologiile , utilizarea hidrogenului ca vector energetic, descentralizarea și promovarea autoconsumului precum și acele inițiative care susțin și stimulează procesul de tranziție energetică.

CIUDEN este conceput ca un instrument de implementare a proiectelor pilot de validare și demonstrație care vizează atingerea obiectivelor Planului Național Integrat Energetic și Climatic (PNIEC) și aliniat pe deplin cu măsurile din Foaia de parcurs pentru hidrogen și Strategia de stocare a energiei. În acest domeniu, Fundația promovează aceste inițiative de cercetare, dezvoltare și inovare în zonele de tranziție justă, pentru a contribui la implementarea soluțiilor inovatoare, acționând în același timp ca o pârghie tehnologică și socioeconomică în aceste domenii.

Pentru dezvoltarea acestor linii de lucru, CIUDEN dispune în prezent de facilități industriale unice în domeniul său de cercetare, dezvoltare și inovare la scară pre-comercială pregătite pentru dezvoltarea tehnologică și validarea tehnologiilor pentru scalarea, implementarea și implementarea ulterioară a acesteia pe piață, reducându-și curba de învățare și dotată, la rândul său, cu serviciile necesare funcționării continue pe perioade lungi de funcționare. De asemenea, versatilitatea dotărilor existente le permite să se adapteze și să deservească noi linii de dezvoltare și programe tehnologice, precum cele așteptate din diferitele manifestări de interes primite, prin întreprinderea acțiunilor corespunzătoare.

Centrul de Dezvoltare Tehnologică CIUDEN situat în Cubillos del Sil ( León).

Sursa: Guvernul Spaniei – MITECO lansează o Manifestare de Interes pentru identificarea proiectelor de hidrogen verde și stocare a energiei la unitățile CIUDEN 160922