Poliția spaniolă a eliberat, la Sevilla, două fete de 13 și 15 ani din România, care erau obligate să muncească pe câmp, să strângă fier vechi și să cerșească.

Operațiunea a început după ce tânăra de 15 ani a fost localizată întâmplător de poliție și a mărturisit că fusese vândută de familia din România, în urmă cu trei ani, pentru suma de 650 de euro.

Tot ea le-a spus agenților că sora ei de 13 ani a fost vândută recent pentru suma de 1100 de euro.

Poliția a localizat-o imediat pe cealaltă minoră într-o colibă improvizată din localitatea Camas (Sevilla), unde avea obligația să facă munci casnice, dar mai era obligată să cerșească într-o parcare din apropiere.

Cele două minore au fost preluate de autorități, iar agenții au demarat arestările în cadrul familiilor care le-au cumparat.

Fata de 15 ani a fost maltratată psihic și fizic de un tânăr de 18 ani, de naționalitate română, cu care fusese obligată să se mărite înainte să plece cu acesta în Spania.

Minorele fuseseră vândute de propria familie din România pentru suma de 1700 de euro ca să fie căsătorite cu tineri stabiliți în Spania.

Poliția spaniolă a arestat 7 persoane din cadrul familiilor cumpărătoare și sunt acuzate de trafic de ființe umane. Minorele au primit asistență medicală și se află în grija Serviciului spaniol de Protecție pentru Minori.