Guvernele regionale din Madrid și Toledo au declanșat alerta de gradul 1 după ce flăcările au izbucnit în această dimineață în cel mai mare depozit ilegal de cauciuri uzate, din Europa.

Incendiul ar fi fost provocat, din primele informații ale autorităților, iar pompierii au intervenit dis de dimineață după ce mai multe persoane au sunat la 112.

Depozitul de cauciucuri se află între localitățile Seseña și Valdemoro, la limita dintre comunitățile autonome Madrid și Castilla La Mancha și conține aproape 100 de mii de tone de cauciucuri uzate.

Flăcările afectează o suprafață de un hectar, reprezentând aproximativ o cincime din aria cimitirului de cauciucuri. Fumul este vizibil de la mare distanță, dar nu afectează circulația rutieră și nici operațiunile de pe aeroportul Adolfo Suarez – Barajas.

Mai multe școli din Seseña au fost închise, iar autoritățile recomandă cetățenilor să nu deschidă geamurile.

Cimitirul de cauciucuri a apărut în 2002 și se află la câteva sute de metri de cartierul construit de unul dintre cei mai cunoscuți dezvoltatori imobiliari, în Seseña. Din cauza nerespectării legislației privind protecția mediului, depozitul a fost declarat ilegal și din 2011 nu mai primește cauciucuri.