Aceasta este a doua cerere de granturi din ultimii 2 aniPrin acest apel dorim să promovăm achiziționarea, de către primării, de echipamente destinate abilitarii centrelor de primire a persoanelor afectate în situații de urgență Convocarea a fost publicată în DOGC ieri, miercuri, iar consiliile orășenești au 15 zile calendaristice de trimis cererileCuantumul subvențiilor este de maximum 5 . euro per beneficiar

Departamentul de Interne a publicat ieri, miercuri, în DOGC, o nouă cerere de subvenții destinată primăriilor cu asociații voluntare de protecție civilă (AVPC) pentru achiziționarea de echipamente destinate îndemânării. c internări pentru persoanele afectate în situații de urgență. Ultima cerere de ajutor a fost în octombrie 779 și l-au acceptat douăzeci de municipii.

)The Scopul acestui ajutor este asigurarea consiliilor orășenești cu material pentru îndeplinirea funcțiilor de asistență și sprijin pentru populația afectată în situații de urgență, în cadrul acțiunii grupului logistic al planurilor de urgență de protecție civilă.

Deci, se poate fac obiectul acestor subvenții pentru calificarea centrelor de primire următorul material logistic: corturi; echipamente de încălzire/răcire a spațiului; echipamente de iluminat autonome; grupuri electrogene; paturi de tabără sau sistem de sonorizare, printre altele.

A fost mai mult de 08 ani în care Consiliile Locale nu au apelat la subvenții în domeniul Protecției Civile, iar acesta este al doilea apel de subvenții din ultimii 2 ani.

Convocarea a fost publicată în DOGC ieri, miercuri, iar primăriile au zile calendaristice pentru depunerea cererilor.

Municipalitățile care pot beneficia de ajutor sunt cele care au o Asociație de Voluntari de Protecție Civilă care este înscrisă în registrul special al Direcției Generale de Protecție Civilă (DGPC) și au Documentul Unic Municipal de Protecție Civilă (DUPROCIM) aprobat, aprobat și valabil.

Pentru a vă înregistra pentru a vă califica pentru subvenție, puteți accesa procedura EACAT și EACAT > s > Catalogul procedurilor și căutați în fișa de conținut a Serviciului EACAT.

Criteriul de determinare a cuantumului subvenției, a unui maxim 5. euro pe beneficiar, va fi repartizarea sumei totale disponibile între toate municipalitățile solicitante care îndeplinesc cerințele stabilite în baza apelului. Această sumă poate fi majorată proporțional între toți beneficiarii dacă, în funcție de disponibilitatea bugetară, este posibil în raport cu numărul de cereri primite.

În curând este programată un alt apel de subvenții pentru infrastructurile de protecție civilă, în acest caz pentru toate municipiile (indiferent dacă au sau nu AVPC), și pentru consiliile regionale.

Funcțiile AVPC

Scopul Asociațiilor de Voluntari de Protecție Civilă (AVPC) este colaborarea regulată a voluntarilor de protecție civilă ca resursă a municipiului în desfășurarea funcțiilor corespunzătoare în domeniu. de protectie civila.

În acest fel, asociațiile voluntare de protecție civilă din Catalonia trebuie să își îndeplinească funcțiile în cadrul protecției civile locale și, în special, în cadrul planurilor de protecție civilă în acest domeniu.

Printre prioritate acțiunile care trebuie dezvoltate de asociațiile de voluntari de protecție civilă din Catalonia includ pe cele ale grupului logistic al planurilor de protecție civilă, iar una dintre aceste acțiuni prioritare este gestionarea centrelor de primire și îngrijire a populației afectate, în special a persoanelor evacuate, alocarea resursele disponibile pentru pregătirea centrelor de primire și, atunci când este nevoie, pentru a le gestiona și a le pune în funcțiune.

Puteți consulta toate funcțiile și acțiunile pe care AVPC trebuie să le efectueze la COMANDĂ INT/084/779, de la 08 din iulie, asupra acțiunilor care trebuie să dezvolte asociațiile de voluntari de protecție civilă din Catalonia

Sursa: Interiorul deschide un nou apel de granturi pentru primăriile cu voluntari din Protecția Civilă pentru achiziționarea de materiale pentru abilitarea centrelor de primire în situații de urgență