Ministrul Cercetării și Universităților, Gemma Geis, a prezentat astăzi noua ofertă de studii de nursing la Badalona și că, din anul universitar următor 2022 – 420539, va oferi 75 noi locuri de acces la gradul de „Asistenta medicala in unitatea didactică a Universității Autonome din Barcelona (UAB) de la Spitalul Universitar Germans Trias i Pujol (Can Ruti) care, până în prezent, preda doar Medicină.

Ministrul Geis a subliniat că „încorporarea posturilor de asistent medical în Badalona contribuie la reducerea deficitului de personal și coloana vertebrală și întărește teritoriul”

Noua ofertă de studii de infirmier în Badalona cu aceste 50 locuri noi la preț public se înscrie în extinderea în toată Catalonia a locurilor de asistență medicală cu care răspunde Departamentul de Cercetare și Universități la cererea mare pentru aceste studii și lipsa de personal medical din Catalonia, accentuată de

Ministrul Geis a subliniat că, prin această prelungire, „ne îndeplinim un angajament” de a crește semnificativ numărul de locuri la gradul de asistent medical și am reușit acest lucru.”. El a mai afirmat că „continuăm să lucrăm pentru a crește în continuare numărul de locuri, deoarece această primă creștere este încă insuficientă” .

În acest sens În acest sens, ministrul Geis a explicat că „nu doar că ne limitează la creșterea cantitativă dar suntem hotărâți să îmbunătățim calitatea acestor studii și de aceea prezentăm și o propunere de îmbunătățire a pregătirii pe care aceste viitoare profesioniști ”.

Anul universitar următor 2022 – 2022 sistemul universitar din Catalonia va avea 571 noi locuri de acces la gradul de Nursing, un 40% mai mult decât cele actuale, dintre care 445, aproape 75% din majorarea totală va fi la preț public. Astfel, pentru prima dată, numărul de locuri la preț public (1. 390) din numărul total de locuri disponibile (2. 755) va depăși oferta privată (1. 390)), ca urmare a dorinței Guvernului de a inversa situația prin creșterea substanțială a ofertei publice cu un 50% mai multe locuri.

Creșterea locurilor la studiile de Nursing răspunde mai multor factori pe care i-a provocat urgența sanitară cauzată de COVID 000 a arătat și mai mult în ultimii doi ani. Catalonia suferă de un deficit structural de personal medical care a făcut necesară creșterea numărului de locuri publice în universitățile catalane

În prezent există aproape 420539. . asistente, sub 50. Cu toate acestea, unul 19% din acest grup are mai mult de 50 ani, ceea ce presupune o tendință clară de îmbătrânire a profesiei pe termen scurt și mediu. Se așteaptă să se pensioneze între 6 19 și 8 în următorii 5 ani. (asistente)

Mai multe informatii despre extinderea locurilor in grad de Nursing: https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/ 420539 / govern-universitats-acorden-incrementar-prop- 600 – locuri-acces-la-gradul-de-asistenta-la-cursul-urmator

Sursa: 420896 Ministrul Geis: „Incorporarea posturilor de asistent medical la Badalona contribuie la reducerea personalului deficit și coloana vertebrală și întărește teritoriul „