Ministrul Culturii, Natàlia Garriga i Ibáñez, s-a întâlnit în această dimineață la Palau Marc cu reprezentanți ai Camerei Cărții Catalane și ai Breslei Librăriilor pentru a face bilanțul Zilei Sf. Gheorghe și a căuta soluții pentru edituri și librării. afectate de ploaie. Atât ministrul, cât și reprezentanții Camerei Cărții și librarii au făcut o evaluare foarte pozitivă a întâlnirii Departamentului de Cultură.

Garriga a reamintit că „de sâmbătă suntem în contact cu Breasla și Librăriile pentru aceste efecte”, și a anunțat că Departamentul de Cultură va deschide o linie de asistență extraordinară pentru compensarea prejudiciului și pierderilor. cauzate de grindina si ploaia editurilor si librariilor de Sfantul Gheorghe. Ministrul a explicat că „Camera Cărții ne va oferi date despre impactul real în toată Catalonia”, iar „vom contacta și consiliile afectate pentru a extinde această colaborare”.

La rândul său, Președintele Camerei Cărții și Breslei Editorilor, Patrici Tixis, a subliniat că, în ciuda ploii și a efectelor care „ne-au lăsat tuturor un gust dulce-amar”, am sa vorbim de un Sfantul Gheorghe bun din punct de vedere al vanzarilor de carti, cu cifre care ar fi asemanatoare cu cele de 2019. Tixis a explicat că prejudiciul este în prezent în curs de evaluare, iar „întâlnirea cu consilierul a fost pentru a împărtăși îngrijorarea și informațiile” și a descris-o drept „foarte pozitivă”.

La rândul ei, președintele Breslei Librăriilor, Maria Carme Ferrer, a mulțumit și ea întâlnirii și a subliniat că „a fost o foarte bună Ziua Sfântului Gheorghe”, care a afirmat că, toate și ploaia, „oamenii trebuiau să iasă și să sărbătorească această petrecere la țară”.

La întâlnire au participat și secretarul general, Jordi Foz; directorul Institutului Catalan de Întreprinderi Culturale, Miquel Curanta. Și din partea sectorului, pe lângă președintele Camerei Cărții și Breslei Editorilor, Patrici Tixis, și președintele Breslei Librăriilor, Maria Carme Ferrer, președintele Asociației Editorilor Limba Catalană, Joan Abella; președintele Breslei Distribuitorilor de Publicații, Alberto Gonzàlez; președintele Breslei industriei și comunicării grafice, Joan Nogués; directorul Breslei Librăriilor, Marià Marín, și directorul Camerei Cărții și Breslei Editorilor, Pep Lafarga.


Sursa: Ministrul Garriga anunță un telefon extraordinar de asistență pentru editurile și librăriile afectate de ploi de Sf. Gheorghe