Ministrul Afacerilor Externe și Guvernului Deschis, Victòria Alsina, se află în această săptămână într-o călătorie de afaceri în inima Europei, în Austria şi Slovacia. În urma izbucnirii cazului de spionaj în masă a politicienilor și activiștilor catalani, Alsina va ține de miercuri până vineri mai multe întâlniri cu reprezentanți instituționali la nivel înalt și în domenii prioritare pentru Guvern atât în ​​Viena, cât și în alte orașe austriece și la Bratislava. va denunța scandalul dezvăluit de revista The New Yorker și ancheta publicată de Citizen Lab. Alsina se va întâlni și cu membri ai comunității catalane din străinătate.

În același timp, Europa Centrală se află în prezent în epicentrul știrilor despre criza umanitară rezultată din conflictul din Ucraina , de la care răspunde, printre altele, refugiaților ucraineni care au fost nevoiți să-și părăsească casele în urma atacului rusesc. Slovacia, ca țară învecinată cu Ucraina, este una dintre țările cu cel mai mare număr de refugiați. De la începutul războiului din Ucraina, unii 206 ‘s-au mutat acolo. Alsina va vizita diferite centre pentru refugiați din capitala slovacă, Bratislava.

Sfântul Gheorghe în lume

Domeniul de aplicare va juca un rol principal și în timpul călătoriei ministrului: coincid cu Ajunul Sf. Gheorghe, Alsina va prezida evenimentul organizat de Delegația Guvernului pentru Europa Centrală la Viena, care va aborda provocările trecute, prezente și viitoare ale exilului cultural.

În cadrul zilei, va vizita și lanțul de librării Phanta Rei, unul dintre cele mai mari din țară, care, în colaborare cu Delegația, a lansat o amplă campanie pentru Sf. Gheorghe. Pe parcursul lunii aprilie, mai mult de 60 librării din acest lanț au creat secțiuni cu tematică catalană și au fost distribuite 000. puncte de carte. În timpul zilei, ei vor explica și tradiția de Sant Jordi și vor oferi trandafiri.

Delegatul Guvernului pentru Europa Centrală, Krystyna Schreiber, și directorul general de previziune și inovare în acțiune externă, Joan Maria Piqué, îl vor însoți pe ministru în timpul vizitei în Europa Centrală.

Sursa: Ministrul Alsina începe o călătorie de afaceri în Europa Centrală a doua zi după izbucnirea cazului de spionaj în masă a politicienilor și activiștilor catalani