#Spania – Piața de pește din Vigo, primul port de pescuit din Europa, a fost locul ales pentru a începe cea de-a doua zi a Reuniunii Informale a Miniștrilor Pescuitului (RIM) care continuă în această dimineață cu sesiunea plenară în care se analizează necesitatea de a avansa în decarbonizarea sectorului pescuitului și investițiile necesare pentru a îmbunătăți sustenabilitatea acestuia

Vizita a fost făcută cu puțin înainte de ora 05:00, moment în care încep activitățile zilnice ale lucrătorilor pieței de pește.

Turul a început în zona mare de captură a flotei de pește-spadă spaniolă și portugheză, unde specii precum peștele-spadă sau rechinul albastru sunt scoase la licitație pe tot parcursul dimineții. Secțiunile ulterioare ale pieței sunt dedicate traulelor, pescuitului de coastă și pescuitului de coastă.

La final, delegațiile au primit o explicație interesantă despre rolul important al pieței de pește și al pieței în scena pescuitului spaniol și european, pe lângă faptul că au subliniat îmbunătățirile recente aduse instalațiilor lor în ceea ce privește eficiența energetică și decarbonizarea.

În acest context, portul Vigo este considerat unul dintre primele puncte comerciale de pește destinat consumului uman din lume, ajungând la 800.000 de tone pe an, inclusiv 34.000 de tone de pește proaspăt și 513.000 de tone de pește congelat, provenind practic din toate mările. a lumii. S-a impus ca un motor economic care generează aproximativ 15.000 de locuri de muncă în oraș și în zona sa de influență. În perimetrul acestuia se desfășoară activități de extracție, comercializare, prelucrare, prelucrare și distribuție a mărfurilor.

Ministrul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației, Luis Planas, împreună cu omologii săi comunitari, în Lonja del Puerto de Vigo.

Mai multe informatii Planas îi primește pe miniștrii pescuitului din UE pe nava școală „Intermares” în cadrul RIM la Vigo Galerie foto Etichete: Președinția spaniolă a Consiliului UE 2023 Sursa: Guvernul Spaniei – Miniștrii pescuitului din UE vizitează piața de pește din Vigo, în cel mai important port de pescuit din Europa